Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді відбудеться акція "Імена", присвячена Дню пам’яті людей, які померли від СНІДу

В Ужгороді відбудеться акція "Імена", присвячена Дню пам’яті людей, які померли від СНІДу

В Ужгороді відбудеться акція "Імена", присвячена Дню пам’яті людей, які померли від СНІДу
Валентин Сокирко, ініціатор проведення акції в Ужгороді: «Цією акцією ми висловимо наш сум за померлими від епідемії, а також за допомогою Квілта покажемо всю масштабність трагедії, яка сьогодні...

Валентин Сокирко, ініціатор проведення акції в Ужгороді: «Цією акцією ми висловимо наш сум за померлими від епідемії, а також за допомогою Квілта покажемо всю масштабність трагедії, яка сьогодні відбувається в Україні. Ми хочемо звернути увагу на причини, через які ми втрачаємо таку велику кількість українців. Основними причинами, як правило, є нестача життєво необхідних програм лікування, ліків, профілактичних засобів та недостатня увага до проблем ВІЛ/СНІДу з боку влади на національному та регіональному рівнях.»

ВІДЕО ДНЯ

Міжнародний рух «Імена» зародився у 1987 році в США. Активіст Клів Джонс для того щоб виразити біль втрати та обурення бездіяльністю влади, зшив полотно (Квілт) в пам’ять про друга, який помер від СНІДу. Його скорбота була настільки великою, що він щодня вкривався цією ковдрою, яка нагадувала йому про близьку йому людину, яка так начебто була поряд. Сьогодні ця ініціатива поширилась по всьому світу. Міжнародний СНІД-меморіал «КВІЛТ» є головним символом руху «Імена». Він нараховує 5683 секції пам’ятних полотен, на яких можна побачити 82 тисячі імен людей, що померли від СНІДу.

Увесь світ відзначає третю неділю травня як день пам’яті людей, які померли від ВІЛ/СНІДу. У 2014 році акція «Імена» відбудеться по всій Україні: кожне місто представить свій Квілт і згадає тих, кого вже немає сьогодні через епідемію ВІЛ/СНІД. В цей день вся Україна буде в скорботі за втраченими життями українців.

Реклама

Головні цілі акції:

Символічно, за допомогою Квілта показати всю масштабність епідемії, яка сьогодні відбувається в Україні, та спонукати до толерантного ставлення до осіб, яких спіткало це лихо.

Реклама

Привернути увагу широких кіл мешканців міста і, в першу чергу, молоді від 15 до 25 років до важливості ведення здорового способу життя, безпечної поведінки, підвищення особистої відповідальності кожного за своє здоров’я.

Інформувати населення про масштаби епідемії ВІЛ/СНІД, важливість знати свій ВІЛ-статус і заохочувати людей пройти тест на ВІЛ.

Як зауважує В.Сокирко: «У Закарпатті кількість людей з ВІЛ позитивним статусом невелика, але вони є. І наше завдання забезпечити таких людей максимальною підтримкою. Кожен з нас повинен робити те, що в наших силах, хоч трохи, і навіть тоді ми вже отримаємо результат».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно