Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді з’явились нові контейнери для сортування сміття

В Ужгороді з’явились нові контейнери для сортування сміття
Всього в обласному центрі Закарпаття, за твердженням генерального директора сміттєприбиральної компанії AVE в Ужгороді та Мукачеві Марії Оленич, встановлено 20 контейнерів для селективного збору...

Всього в обласному центрі Закарпаття, за твердженням генерального директора сміттєприбиральної компанії AVE в Ужгороді та Мукачеві Марії Оленич, встановлено 20 контейнерів для селективного збору сміття на різних локація. Надалі, обіцяє представниця компанії, кількість таких баків планують збільшувати. А зібране роздільно сміття – відправляти на переробку заводам-виробникам.

ВІДЕО ДНЯ

Нові контейнери для роздільного збору сміття – папір, пластик та скло поокремо – встановлено біля ужгородської першої школи. Сьогодні сміттєприбиральна компанія спільно з обласним еколого-натуралістичним центром влаштували урочисто-розважальну акцію з презентацією сортувальних баків, пропагуючи екологічно-свідомий спосіб позбавлення від сміття.

Як розповіла під час акції Марія Оленич, компанія і до цього практикувала не тільки валовий, але й селективний збір сміття – забираючи сировину у окремих підприємців. Крім того, пані Марія каже, що в місті вже функціонує близько 20 "точок" для роздільного збору сміття, і в майбутньому компанія планує чи не щотижня множити їхню кількість. Надалі зібрані відходи, повідомила Марія Оленич, відправляються на заводи-виробники для переробки – у Миколаїв, на Харківщину тощо.

Реклама

Сьогодні ж, крім власне відкриття сміттєвих контейнерів, дітям влаштували просвітницькі екологічні заходи: малеча створювала малюнки на асфальті на тему «Чисте місто», змагалась у конкурсі на викидання «тематичного» сміття у передбачений для цього бак, знайомилась із роботою еколого-натуралістичного центру. Так, одразу біля локації під контейнери було розкладено вироби вихованців гуртків закладу – квіти з пластику та паперу, картини зі скла, декоровані сувенірні пляшки, шахова дошка з пінопласту та шашками з кришечок від пляшок тощо. Тим часом, дівчата-гуртківці у змайстрованих влансноруч суконьках з газет та сміттєвих мішків роздавали перехожим пам'ятки про користь роздільного збору сміття із подальшою його переробкою.

Тетяна Кашуба

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно