Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Новостворена Народна рада Ужгорода може перебрати функції міської ради – принаймні так вважає один з її активістів

Новостворена Народна рада Ужгорода може перебрати функції міської ради – принаймні так вважає один з її активістів

Новостворена Народна рада Ужгорода може перебрати функції міської ради – принаймні так вважає один з її активістів
Про створення Народної ради Ужгорода було оголошено сьогодні під час чергової сесії Ужгородської міської ради. У склад Ради увійшло 22 людей: 11 представників депутатського корпусу з опозиційних...

Про створення Народної ради Ужгорода було оголошено сьогодні під час чергової сесії Ужгородської міської ради. У склад Ради увійшло 22 людей: 11 представників депутатського корпусу з опозиційних партій та 11 громадських активістів.

ВІДЕО ДНЯ

З числа 11 опозиційний депутатів фракцій "Батьківщина", "Фронт змін" та "УДАР" у міській раді утворено також депутатську групу, яка діяти у складі Народної ради Ужгорода. У депутатську групу з однойменною назвою увійшли депутати: Василь Гнатків, Андрій Баганич, Світлана Пахомова, Вадим Яцківський, Ярослав Шафарь, Ростислав Буланов, Павло Чучка, Костянтин Дацюк, Віктор Щадей, Іван Колодій.

Половину складу представницького органу Народна рада Ужгорода, в який увійшла також згадана депутатська група, складають громадські активісти, зокрема, Надія Ваць, Томаш Лелекач, Назар Белей, Костянтин Куцов тощо.

Реклама

Як зазначив Василь Гнатків, новоутворений орган було сформовано за тим принципом, за яким аналогічні Народні ради створювались в інших обласних та районних центрах. За словами Василя Гнатківа, в ідеалі Народна рада Ужгорода мала б стати повноцінним органом місцевого самоврядування, який би перебрав функції міської ради.

Однак, наразі Народна рада поки працюватиме в режимі депутатсько-громадського утворення, передбачаючи співпрацю опозиційних депутатів та активістів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно