Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Антимонопольний комітет оштрафував ужгородський водоканал за зловживання монопольним становищем

Антимонопольний комітет оштрафував ужгородський водоканал за зловживання монопольним становищем

Антимонопольний комітет оштрафував ужгородський водоканал за зловживання монопольним становищем
Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало комунальне підприємство «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства м.Ужгорода» на 18...

Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало комунальне підприємство «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства м.Ужгорода» на 18 тис.грн за зловживання монопольним становищем.

ВІДЕО ДНЯ

Як показало розслідування, Підприємство стягувало повну вартість послуг з видачі технічних умов на приєднання до централізованих систем водопостачання та водовідведення, без врахування того, що замовником замовлялася тільки одна з послуг - водопостачання чи/або водовідведення

За таких умов, замовляючи технічні умови на одну з послуг - водопостачання чи/або водовідведення, замовники сплачували кошти як за отримані технічні умови на водопостачання та водовідведення.

Реклама

Крім того, частина технічних умов на приєднання до систем централізованого водопостачання та водовідведення видавалися Підприємством з порушенням строків. Так, Правилами користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України передбачено, що ТУ видаються замовнику протягом десяти робочих днів з дня реєстрації відповідної заяви.

Водночас, у ряді виданих замовникам технічних умов, обмежено строк їхньої дії до двох років. Проте, відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», технічні умови є чинними до завершення будівництва об’єкта.

Реклама

При визначенні розміру штрафних санкцій враховано, що порушення визнано та усунуто в процесі розгляду справи.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно