Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Іван Балога, скликавши позачергову сесію обласної ради, порушив одразу ряд вимог", – Володимир Закурений

"Іван Балога, скликавши позачергову сесію обласної ради, порушив одразу ряд вимог", – Володимир Закурений

"Іван Балога, скликавши позачергову сесію обласної ради, порушив одразу ряд вимог", – Володимир Закурений
Перший заступник голови Закарпатської обласної ради, заступник голови Закарпатської обласної організації Партії регіонів Володимир Закурений прокоментував рішення про скликання позачергової сесії...

Перший заступник голови Закарпатської обласної ради, заступник голови Закарпатської обласної організації Партії регіонів Володимир Закурений прокоментував рішення про скликання позачергової сесії обласної ради.

ВІДЕО ДНЯ

«Іван Балога, скликавши позачергову сесію обласної ради, порушив одразу ряд вимог, які чітко прописує регламент ради. По-перше, наразі незакритою є 15-та чергова сесія, перше пленарне засідання якої відбулося у вересні. Тоді Іван Балога вирішив перервати роботу депутатів та перенести розгляд окремих питань на друге пленарне засідання. Тим не менш, по сьогоднішній день воно так і не відбулося. Тобто сесія не закрита. А тому в голови ради немає жодних законних прав на скликання позачергової сесії».

«По-друге, наскільки мені відомо, станом на першу годину сьогоднішнього дня в раді так і не було зібрано необхідних 36 підписів обласних депутатів, які давали б право на скликання позачергової сесії. Відповідно, порушена ще одна вимога регламенту. І порушена доволі грубо».

Реклама

«По-третє, підстав для голосування за питання, винесене на порядок денний, немає. У лютому обласна рада вже оголосила про підтримку євроінтеграційного курсу країни, коли депутати більшістю проголосували за підтримку Заяви Верховної Ради України «Про реалізацію євроінтеграційних прагнень України та укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом». То навіщо завтра повторювати практично ту саму дію? Це більше нагадує політичний популізм, аніж реальну роботу».

«Не можу не згадати і про ще один фактор. Рішення про скликання сесії було оголошено у вкрай стислі терміни. Депутати виконують свої повноваження на громадських засадах. Вони – люди із завантаженими графіками, і не завжди можуть дозволити собі настільки неочікувано змінювати плани та збиратися на незаплановані та ще й не дуже законні засідання сесії. То на що було розраховане це рішення голови ради? Зверніть увагу також на назву єдиного питання порядку денного завтрашнього засідання сесії – «Про Звернення депутатів обласної ради до Президента України…». Депутатів, а не обласної ради. Зазвичай у нас саме обласна рада звертається до Президента. Очевидно, пан голова усвідомлює, що окрім кількох депутатів це рішення не буде ніхто приймати. То для чого все це робиться?», – повідомляє прес-служба Закарпатської обласної організації партії регіонів.

Реклама

Раніше повідомлялось, що закарпатські “регіонали” підтримують рішенню Уряду, щодо призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно