Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Київляни облюбували закарпатські глибинки через бажання зекономити

Київляни облюбували закарпатські глибинки через бажання зекономити

Київляни облюбували закарпатські глибинки через бажання зекономити
Криза змушує заощаджувати на багато чому : можна не купити собі нові джинси, можна почекати з абонементом в басейн або походом в боулінг. Але з недавніх пір люди стали все частіше замислюватися, як...

Криза змушує заощаджувати на багато чому : можна не купити собі нові джинси, можна почекати з абонементом в басейн або походом в боулінг. Але з недавніх пір люди стали все частіше замислюватися, як зекономити на проживанні в цілому. Вихід знайшли досить оригінальний - міграція в глибинку . « Стає все більше киян, до нас потяглися зі столиці, і все більше машин з номерами« АА »тепер можна зустріти не тільки в Ужгороді або Мукачеві. Вони носяться і по більш віддаленим містечкам - таким як Берегово з Хустом », - розповів нещодавно один із Закарпаття.

ВІДЕО ДНЯ

Закарпатський регіон сьогодні вважається одним з найбільш вигідних з точки зору тимчасової міграції. Клімат м'який , люди доброзичливі , середня зарплата - 2-2,5 тис. грн. , хороша -3,5-4 тис. І ціни відповідні - в рази нижче київських . Фрілансери з київськими 10-12 тис. грн. на місяць можуть себе там почувати вельми комфортно . «Ми з чоловіком і так працюємо в основному вдома - пишемо комп'ютерні програми під замовлення . Техзавдання від замовника отримуємо електронною поштою , а оплату - на картку . Вже поцікавилися орендою під Ужгородом : вельми пристойний будиночок можна зняти у господарів за 3 тис. грн. От і вирішили трохи заощадити - рік пожити в Закарпатті та накопичити грошенят на свою компанію, про яку давно думали. Дітей у нас немає, на двох заробляємо до 25 тис. на місяць, та ще й київську «двушку» здамо тисяч за 8-10 . Так що, думаю , все може вийти» , - поділилася нещодавно планами одна добра знайома. Про це у блозі на сайті газети "Вести" розповідає редактор відділу "Бізнес" Олена Лисенко.

Слухала розповідь і згадала , як пару років тому знайомі програмісти робили такі ж прикидки , і зазивали в інше місце - Таїланд . І зовсім недавно подружка всерйоз запрошувала з'їздити на пару років до Індії або до В'єтнаму . У місця , де з $ 200-300 можна відчувати себе досить пристойно. Цікаво виходить: якщо до Європи заробітчани мігрують за роботою , то в Азію з роботою , але за економією . І світ подивився , і грошей заощадити. Головна незручність - це різниця в часі (до 7 годин). Роботу краще здавати заздалегідь , щоб роботодавця не роздратувати .

Реклама

Зараз щось подібне може статися і з Україною . Населення з регіонів продовжить тягнутися до Києва - в надії на робочі місця і гідний заробіток. А столичні жителі почнуть підкорювати регіони . І на квартирах своїх запрацюють (здаючи їх все тим приїжджим з глибинки), і грошей зекономлять, вибираючи найбільш дешеві регіони . Та й заможними людьми себе нарешті відчують. Може і правда в цьому щось є  І люди з периферії теж незабаром заговорять , як їм обридли настирливі кияни, які « понаїхали» ? А може і просто навчимося дружити регіонами, і налагодимо міграцію по країні. Ми - до вас , ви - до нас .

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно