Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатці масово скаржаться на діяльність ПАТ "Закарпатгаз", губернатор обіцяв розібратись

Закарпатці масово скаржаться на діяльність ПАТ "Закарпатгаз", губернатор обіцяв розібратись

Закарпатці масово скаржаться на діяльність ПАТ "Закарпатгаз", губернатор обіцяв розібратись
У понеділок, 11 листопада, у Закарпатській ОДА зустрілися народні депутати України, члени міжфракційної парламентської групи Закарпаття із керівником краю. Серед присутніх були голова групи Іван...

У понеділок, 11 листопада, у Закарпатській ОДА зустрілися народні депутати України, члени міжфракційної парламентської групи Закарпаття із керівником краю. Серед присутніх були голова групи Іван Бушко, заступник Валерій Пацкан, а також Василь Ковач, Іштван Гайдош, Михайло Ланьо, Валерій Лунченко та Валерій Черняков.

ВІДЕО ДНЯ

Мета зустрічі – активізувати співпрацю двох гілок влади - законодавчої і виконавчої. Основними завданнями учасники вважають відстоювання інтересів Закарпаття і підвищення рівня життя його жителів. Примітно, що разом зібралися представники різних політичних сил, які, вважають, що вирішення проблем рідного краю вище міжпартійних протиріч.

Найважливіше питання соціального блоку - якість шкільної освіти на Закарпатті. Народні депутати рекомендували голові Закарпатської ОДА прийняти міри кадрового характеру і розробити програму заохочення кращих шкіл. У світлі нещодавньої заяви Президента про те, що наступного року особливу увагу приділятимуть будівництву доріг та ремонту шкіл, особливо актуальним стає питання розвитку туризму. Депутати звернулися до Олександра Ледиди з пропозицією розробити нову концепцію розвитку туризму у Закарпатській області, яка враховує сучасні технології.

Реклама

Актуальним також залишається залучення до цього процесу туроператорів і директорів готельних комплексів, які б у перспективі могли створити Асоціацію туризму Закарпаття.

Не залишилося поза увагою і питання корупції, а зокрема незаконних дій керівництва ПАТ «Закарпатгаз». Депутати зазначили, що до їх громадських приймалень звертаються жителі різних районів області про те, що відділення Закарпатгазу виставляють їм платежі із завищеними показниками. Як наслідок, перетинається поріг категорії і за спожитий газ доводиться платити більше. Враховуючи розміри пенсій та соціальних виплат зрозуміло, що така оплата є непосильною ношею для ряду соціальних верств населення – для пенсіонерів, багатодітні сім’ї і т.д.

Реклама

Враховуючи, що сфера енергетики є стратегічною і впливає на рівень соціальної напруженості, депутати рекомендували голові ОДА прийняти необхідні міри для припинення неправомірних дій по відношенню до населення з боку ПАТ Закарпатгазу.

У свою чергу, Олександр Ледида попросив народних депутатів пролобіювати у Верховній Раді питання збільшення фінансування ремонту доріг в області і особливо просив звернути увагу на формування бюджету на 2014 рік у зв’язку з цим.

Після відкритої частини журналістів попросили піти, і далі зустріч продовжилася «за закритими дверима».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно