Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Четверо закарпатців створили "банк" і шахрайським шляхом виманювали у населення гроші

Четверо закарпатців створили "банк" і шахрайським шляхом виманювали у населення гроші

Четверо закарпатців створили "банк" і шахрайським шляхом виманювали у населення гроші
2 вересня, прокуратурою Закарпатської області скероване до суду кримінальне провадження по обвинуваченню чотирьох громадян, які, створивши «банк», шахрайським шляхом протягом кількох років виманили...

2 вересня, прокуратурою Закарпатської області скероване до суду кримінальне провадження по обвинуваченню чотирьох громадян, які, створивши «банк», шахрайським шляхом протягом кількох років виманили гроші у 67 осіб нібито на кредити. Організатор злочинної групи наразі перебуває в розшуку.

ВІДЕО ДНЯ

Чотирьом обвинуваченим, повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 статті 190 КК України (шахрайство вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна), та одному з них, який за сумісництвом був директором товариств повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) та ч.3 ст.209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).

Всім п’яти підозрюваним, за рішенням суду, обрано запобіжний захід у вигляді застави, загальна сума якої складає майже 1 млн. грн.

Реклама

Як вже повідомлялось, умовою отримання кредиту у цьому банку була обов’язкова сплата першочергового внеску (сума залежала від розміру кредиту). Насправді ж, заплативши внесок, кредиту люди так і не отримували, а сума внеску їм не поверталася. Проте на цьому шахраї не зупинялись, і в подальшому, шляхом шантажу (не сплатите наступний внесок – не отримаєте нічого), примушували платити далі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що кожен з учасників групи мав свою «роль» у злочинній схемі. Очолював і контролював все киянин, який ухиляється від слідства і оголошений у розшук.

Реклама

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно