Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Державні установи Ужгородщини до опалювального сезону майже готові

Державні установи Ужгородщини до опалювального сезону майже готові

Державні установи Ужгородщини до опалювального сезону майже готові
Зовсім скоро серпень передасть естафету першому осінньому місяцю. Спека, що так дошкуляла два місяці, спаде, і деякий час можна буде спокійно існувати. Та недовго – за кілька тижнів стане холодно, і...

Зовсім скоро серпень передасть естафету першому осінньому місяцю. Спека, що так дошкуляла два місяці, спаде, і деякий час можна буде спокійно існувати. Та недовго – за кілька тижнів стане холодно, і ми знову матимемо привід скаржитися на життя.

ВІДЕО ДНЯ

Як кажуть, готуй сани влітку. До холодної пори місто готувалося все літо, бо вже з 15 жовтня починається опалювальний сезон. Тож аби люди не мерзли, всі державні установи Ужгорода приводили до ладу свої опалювальні системи.

У відділі охорони здоров’я Ужгородської міськради повідомляють, що медичні заклади до опалювального сезону готові на 70%. «У міській поліклініці й пологовому будинку 75% труб очистили від накипу та промили; відремонтовано циркуляційний насос, усі лічильники пройшли повірку, – розповідає начальник відділу Мирослава Брецко. – Оскільки ці заклади обслуговуються котельнею міської лікарні, то перевірка системи гарячого водопостачання буде проводитися на початку вересня централізовано».

Реклама

Перевіряють і котельні міської лікарні: обстежено вузли управління, бойлерні гарячого водопостачання, подачі опалення; проведено пусконалагоджувальні роботи.

Щодо міської дитячої лікарні, то вже почали виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію систем опалення стаціонару на вулиці Брайщаків, 6. Також відбувається поточний ремонт системи опалення та інженерних мереж.

Реклама

Таким чином, медичні заклади до осінньо-зимового сезону майже готові.

А що зі школами й дитячими садочками? Щоб з’ясувати це, ми звернулися до управління освіти Ужгородської міськради. За словами начальника управління Оксани Бабунич, освітні заклади до початку нового навчального року будуть готові на 100 відсотків.

«Управлінням капітального будівництва виконані роботи з реконструкції і капітальному ремонту освітніх закладів. Відремонтовано дах, і триває ремонт фасаду Ужгородського економічного ліцею. Виконано капремонт фасаду ЗОШ № 7, будівлі Лінгвістичної гімназії, багатопрофільного ліцею «Лідер», ЗОШ № 16, ДНЗ № 39», – каже Оксана Юріївна.

Реклама

Кошти на проведення цих робіт виділені з міського бюджету. Цього року за рахунок субвенції з обласного бюджету розпочато капітальний ремонт даху ЗОШ № 6 ім. Гренджі-Донського, покрівлі ЗОШ № 2. Крім того, співфінансування з облбюджету і Фонду краю Височина (Чехія) дало можливість облаштування приміщень для вивчення чеської мови у ЗОШ № 3.

У всіх навчальних закладах проведено поточні ремонти приміщень – завдяки батькам. У ДНЗ № 42 і № 38, наприклад, тепер є новенькі харчоблоки. «За це – величезне спасибі батькам, адже підтримка з їхнього боку дуже важлива», – зазначає Оксана Бабунич. Деякі роботи розпочаті ще минулого року, і лише тепер їх вдасться завершити, зауважує вона: «Це реконструкція фасаду з заміною вікон у ДНЗ № 28, облаштування спортивного майданчика в ЗОШ № 19».

Загалом, осінь уже близько, але ми до неї готові. Як у медичних, так і в освітніх закладах проведені всі необхідні роботи, щоб холодної пори уникнути неприємних сюрпризів.

Лілія Горват, газета «Ужгород»

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно