Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді за кошти міжнародної організації волонтери стерилізуватимуть безпритульних тварин

В Ужгороді за кошти міжнародної організації волонтери стерилізуватимуть безпритульних тварин

В Ужгороді за кошти міжнародної організації волонтери стерилізуватимуть безпритульних тварин
В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання на тему стерилізації безпритульних тварин з ініціативи ГО «Чотири лапи». Як повідомили доповідачі, з 19 серпня по 6 вересня міжнародна організація...

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання на тему стерилізації безпритульних тварин з ініціативи ГО «Чотири лапи».

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомили доповідачі, з 19 серпня по 6 вересня міжнародна організація VIER PFOTEN International (ГО «Чотири лапи») стерилізуватиме в Ужгороді безпритульних тварин та тварин малозабезпечених громадян міста.

Сьогодні до Ужгорода приїхали представники ГО «Чотири лапи», які працюватимуть у місті. Для допомоги спеціалістам до роботи залучать громадські організації та комунальні підприємства Ужгорода.

Реклама

Мер Ужгорода Віктор Погорєлов зазначив: «За допомогою волонтерів організації маємо на меті врегулювання ситуації з безпритульним тваринами у місті. Звичайно, повністю проблему це не вирішить, однак, думаю, праця представників громадської організації «Чотири лапи» та ужгородських волонтерів допоможе нам зробити перші кроки для того, щоб через деякий час проблема була вичерпана. Наразі триває робота зі створення притулку для бездомних тварин. Виділено 0,3 га землі у районі вулиці Загорської, вже є акт на постійне користування, однак процедура експертизи проекту будівництва є досить складною. Тому поки не можна сказати про конкретні терміни. З міського бюджету на програму виділено близько 300 тисяч гривень. Сподіваюся, будівництво розпочнемо цього року».

«Завдяки нашим помічникам – громадським організаціям «Допоможи другу» та «Барбос», які займаються проблемою безпритульних тварин у нашому місті, ми підписали Меморандум про співпрацю з ГО «Чотири лапи». Це важливий крок. Сьогодні представники організації розпочинають роботу. Міська влада забезпечила їм проживання та харчування, решту витрат «Чотири лапи» взяли на себе. До роботи підключаємо також комунальні служби, які допомагатимуть фахівцям і волонтерам. Проблема насправді дуже важлива і наразі місто не може самостійно з нею справитися. Завдяки такій співпраці, зробимо перші кроки. Думаю, у нас все вийде», – додав Віктор Погорєлов.

Реклама

За словами ветеринара ГО «Чотири лапи» Євгена Балука, організація працює в Україні вже 1,5 року, волонтери вже встигли попрацювати у Донецьку, Євпаторії, Миколаєві та інших містах України. «Наша мета – стерилізація безпритульних тварин та вакцинація їх проти сказу. Всі тварини, з якими ми працюватимемо, носитимуть блакитну бірку з ідентифікаційним номером та логотипом «Чотири лапи». Тобто, якщо ви побачите таку собаку у місті, можете бути спокійні, що тварина здорова. До того ж, плануємо проводити обробку від внутрішніх і зовнішніх паразитів».

За словами фахівців ГО «Чотири лапи», після операції тварини утримуватися під наглядом протягом доби. Потім їх відпускатимуть і відвозитимуть туди, де зловили. Відлов проводитимуть працівники ГО «Чотири лапи». Волонтерам також допомагатимуть комунальні служби, крім того, представники організації реагуватимуть на повідомлення про місцезнаходження собак від ужгородців.

«З фахівцями ГО «Чотири лапи» будуть працювати і ужгородські волонтери. Вони допомагатимуть із виявленням тварин та їх відловом, а також роз’яснюватимуть ужгородцям, що з тваринами буде усе добре і робимо ми стерилізацію з хорошими намірами, щоб мешканці не турбувалися, – каже голова ГО «Допоможи другу» Віра Романова. – Є два автомобілі, є спеціалісти, які вміють ловити собак. Якщо буде необхідність, залучатимемо і представників аварійної служби для інформування про місцезнаходження тварин».

Реклама

До участі у проекті закликають усіх небайдужих ужгородців: «Будемо раді, якщо місцеві жителі допомагатимуть нам з інформацією, а також приводитимуть тварин для проведення операцій. Зголошуватися до волонтерства можна за телефоном 067 921 22 89. За ним також можна отримати будь-яку інформацію щодо нашої роботи у місті», – каже представник ГО «Чотири лапи» Анастасія Масло.

Як стверджують фахівці, зазвичай безпритульні тварини ведуть себе досить спокійно, більшість з них можна заманити їжею: «Велика кількість безпритульних собак – абсолютно спокійні. Звичайно, трапляються всілякі випадки, однак більшість тварин ведуть себе добре, навіть радіють, що їм приділяють стільки уваги, – розповідає ветеринар ГО «Чотири лапи» Катерина Луцкевич. – Під час роботи ми завжди пам’ятаємо про безпеку. Але це елементарні правила, яких потрібно дотримуватися навіть при спілкуванні з домашніми тваринами».

Наразі в Ужгороді є близько 1500 безпритульних тварин. Фахівці кажуть, що намагатимуться виконати 250 операцій та зазначають, що робота протягом трьох тижнів повністю не вирішить проблему у місті, але допоможе врегулювати ситуацію.

Представники ГО «Чотири лапи» також готові безкоштовно зробити стерилізацію тваринам, які утримуються у малозабезпечених сім’ях: «Працюємо тільки з безпритульними і безпородними тваринками. Допоможемо тим, хто не має можливості провести операцію власним коштом», – кажуть волонтери. За їх словами, зараз середня вартість стерилізації – від 230 до 500 гривень.

Стаціонарна «лікарня» для тварин протягом трьох тижнів розміщуватиметься на вулиці Погорєлова. Сюди ж ужгородці можуть звертатися за допомогою та консультацією. Крім того, лікарям потрібна буде допомога волонтерів, які допоможуть у догляді за тваринами та клітками, де протягом доби утримуватимуться пацієнти після проведення операції.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно