Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Майже 600 держслужбовців області виборювали медалі на традиційній спартакіаді

Майже 600 держслужбовців області виборювали медалі на традиційній спартакіаді

Майже 600 держслужбовців області виборювали медалі на традиційній спартакіаді
У суботу, 22 червня, на хустському стадіоні «Карпати» провели ІІ тур обласної спартакіади серед збірних команд державних службовців Закарпаття. Майже шістсот працівників держустанов, змінивши...

У суботу, 22 червня, на хустському стадіоні «Карпати» провели ІІ тур обласної спартакіади серед збірних команд державних службовців Закарпаття.

ВІДЕО ДНЯ

Майже шістсот працівників держустанов, змінивши звичний діловий дрес-код на зручний спортивний, приїхали до Хуста виборювати перемогу у чотирьох дисциплінах – змаганнях з міні-футболу, легкої атлетики, волейболу та перетягування канату. Керівники кожного з тринадцяти районів Закарпаття привезли своїх колег захищати честь рідних місць та доводити: державні службовці активні та мають непогану спортивну підготовку. Також власні команди на спартакіаді представили найбільші міста краю – Ужгород та Мукачево, а також команди обласних територіальних установ.

Відкриваючи змагання, очільник Закарпаття Олександр Ледида наголосив: такі заходи розвивають командний дух та сприяють укріпленню колективів. До того ж, сьогодні в області діє безліч спортивних програм, відкриваються багатофункціональні міні-поля, а обласна влада продовжує працювати над розбудовою спортивної інфраструктури, що є пріоритетом у роботі та важливим завданням, поставленим особисто Главою держави.

Реклама

За традицією перша гра, що відкриває такі заходи, - товариський матч з міні-футболу між збірними командами керівництва області та народних депутатів і голів районних адміністрацій та рад. Першу вже три роки поспіль очолює очільник Закарпаття Олександр Ледида, капітаном другої є голова Великоберезнянської райради Василь Канюк. Попри спортивний запал та емоційність гри, завершився матч з мінімальним рахунком на користь команди керівництва області та депутатів – переможний гол у ворота суперника забив народний депутат України, голова Федерації футболу Закарпаття Михайло Ланьо.

– Наша команда вже три роки поспіль перемагає у таких іграх, це спонукає тримати рівень, - поділився враженнями від матчу Олександр Ледида. – Такі заходи, без сумніву, популяризують спорт на Закарпатті, а командний дух допомагає не тільки грати, а й працювати. Те, що наші держслужбовці хороші спортсмени, підтверджує результат Всеукраїнської спартакіади держслужбовців у 2012-му – команда Закарпаття посіла там почесне четверте місце. Цьогоріч намагатимемось втримати результат, а, якщо вдасться, навіть покращити.

Реклама

До речі, саме Закарпаття першим започаткувало традицію проведення таких змагань серед держслужбовців, а вже потім цей корисний досвід перейняли інші регіони країни. Про це журналістам розповів головний суддя змагань Анатолій Плеханов:

– Я пам’ятаю, перші такі спартакіади, років 14 тому – відтоді, безсумнівно, спортивна підготовка наших учасників значно зросла, а про результати й говорити годі. Сьогодні можемо пишатись успіхами у змаганнях з шашок та шахів, настільного тенісу, значно «підтягнувся» і чоловічий волейбол. Перемагають тут справді найсильніші – попри товариський характер матчів та дружні стосунки учасників, спортивний азарт робить кожну гру чесною. Інакше й бути не може, адже ті, хто переможе сьогодні, захищатимуть честь Закарпаття на Всеукраїнській спартакіаді.

Завершила змагання улюблена розвага команд – перетягування канату. Золото тут вибороли силачі з Міжгірського району, срібло – команда держслужбовців Іршавщини, а бронзу – Перечинщини.

Реклама

У змаганнях з легкої атлетики перемогу здобули чиновники Хустського району, другими стали працівники органів державної служби Свалявського, третіми – Міжгірського району.

Найвправнішими волейболістами стали гравці з Виноградівщини, друге місце посіли держслужбовці Хустського району, третє – працівники обласної адміністрації.

Золото у змаганнях з міні-футболу виборола команда Виноградівщини, срібло – команда Ужгородського району, а бронзу здобула команда Пенсійного фонду.

Також сьогодні визначили чемпіонів у загальнокомандному заліку за результатами двох етапів (перший відбувся у березні 2013-го у Берегові). Отже, призерами змагань серед команд ОДА, РДА та міськвиконкомів стали: перше місце – держслужбовці Іршавського району, друге – Міжгірського, третє – Свалявського.

Найсильнішими серед команд територіальних підрозділів центральних органів влади стали чиновники Держфінінспекції (1 місце), Пенсійного фонду (2 місце) та Апеляційного суду (3 місце).

- У двох етапах спартакіади взяли участь більше 1100 державних службовців Закарпаття – з кожним роком кількість охочих позмагатись у різних видах спорту росте. Сподіваюсь, нам вдасться зберегти цю тенденцію та досягати нових успіхів, - резюмував, закриваючи змагання, заступник керівника області Іван Качур.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно