"Покращення" по-закарпатськи: за місяць ціни на яйця в області знизились на 15%
Цінова ситуація на споживчому ринку Закарпатської області у квітні 2013 року порівняно з березнем позначилася здешевленням продуктів харчування на 0,3%.
ВІДЕО ДНЯНайбільше знизилися в ціні яйця на 15,1%. Риба та продукти з риби здешевіли – на 0,5%, а саме: риба жива і охолоджена та оселедці. Серед молочних продуктів подешевшали молоко, деякі види сирів та сметана. Незначне зниження цін зафіксовано на основні м’ясні продукти, зокрема, яловичину, свинину та птицю. На 0,2% став дешевшим цукор.
Поряд з тим, овочі подорожчали на 1,2%. Слід зазначити, що це типова для весняних місяців динаміка цін. Зростання цін було зафіксовано на цибулю ріпчасту, капусту, буряк, моркву та картоплю. Поряд з тим подешевшали перець, огірки та помідори.
РекламаНа ринку фруктів загальне зростання цін становило 0,3% та було зумовлено подорожчанням бананів, лимонів та яблук. У той же час відбулося зменшення цін на апельсини та мандарини.
Серед олії та жирів зафіксовано незначне подорожчання соняшникової і оливкової олії та масла вершкового.
РекламаНаталія Гусак, головний спеціаліст-економіст відділу статистики цін Головного управління статистики