Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як закарпатці в теплицях квіти вирощують (ВІДЕО)

Як закарпатці в теплицях квіти вирощують (ВІДЕО)
На дворі зима та морози. А під плівкою вже справжня весна. Споконвіку с. Великі Ком’яти славиться своїми теплицями. Ранні овочі місцеві куштують першими, першими милуються і ранніми весняними...

На дворі зима та морози. А під плівкою вже справжня весна. Споконвіку с. Великі Ком’яти славиться своїми теплицями. Ранні овочі місцеві куштують першими, першими милуються і ранніми весняними квітами. Втім, чи прибутковий «зелений» бізнес?

ВІДЕО ДНЯ

Пані Єлизавета проводить в теплицях більше часу, аніж у хаті. Як піклуватись про розсаду знає не гірше дипломованого спеціаліста. Примули, гвоздики, петунії пеларгонії, а ще георгіни та чорнобривці. За кілька місяців теплиця перетвориться на справжню казкову феєрію. Ранні квіти вже зацвіли. Милують око різнокольорові братки. Щоправда першу квітку завжди потрібно , не шкодуючи, зривати , каже жінка, аби згодом кущик правильно сформувався . Одні паростки ще зовсім тендітні, інші трохи міцніші. Висівають насіння ще восени. Найважче підтримувати в теплицях відповідну температуру, адже більшість квітів – теплолюбні. + 25., не менше, такий градус в парнику забезпечує потужний котел. Грошей на таку установку родина не пошкодувала, адже скільки вкладеш, стільки й отримаєш, щоправда в останні роки квітковий бізнес, додають господарі, стає все більш неприбутковий. Від чого перш за все залежить, чи врожай буде гарний, розповідає інша господиня пані Марина.

Піклується про кожен паросток пані Марина залюбки. Міфи, що розсада особливого догляду не потребує, руйнує вщент. Увага рослинам потрібна постійна. Приміром ці рослини вже час пікірувати. Інші за тиждень слід висаджувати в грунт. Першими зацвітуть гвоздики, і вже на день святого Валентина закохані зможуть порадувати свою другу половинку квітами, вирощеними на Закарпатті.

Реклама

М-студіо

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно