Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Згубна дія алкоголю на здоров’я людини

Згубна дія алкоголю на здоров’я людини
Алкоголь – це одна із шкідливих звичок, яка пагубно діє на всі системи організму: нервову, травну, дихальну і на організм загалом. Спочатку зловживання

Алкоголь – це одна із шкідливих звичок, яка пагубно діє на всі системи організму: нервову, травну, дихальну і на організм загалом.

ВІДЕО ДНЯ

Спочатку зловживання алкогольними напоями викликає грубе порушення нормальної функції головного мозку внаслідок отруєння. Це пояснюється тим, що спирт особливо швидко накопичується в нервовій тканині, тому в мозку його концентрація набагато вища, аніж у крові.

Залежно від прийнятої дози алкоголю, швидкості його всмоктування, маси тіла, індивідуальної переносимості – розрізняють три ступені гострого алкогольного сп'яніння: легку, середню і важку.

Реклама

Легка – це прояв відчуття тепла, ледве відчутне головокружіння, зміна поведінки людини.

Середня – сп'янілий стає неспокійним, збентеженим, втрачає відчуття відповідальності за свої вчинки. Важка – людина некоординована до оточуючих, хода хитка.

Реклама

При регулярному зловживанні спиртних напоїв виникає алкогольна залежність. Як і нікотинова залежність, вона є фактором ризику багатьох терапевтичних хвороб, зокрема гострих серцево-судинних, інсультів, органів дихання, травлення та ін.

Тому основне, що лежить на плечах медичних працівників, – боротися із шкідливими звичками людей, зловживанням алкогольними напоями.

Є.М. Калинич, лікар-терапевт Середнянської РЛ №2

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно