Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді танцювали словацькі народні танці

В Ужгороді танцювали словацькі народні танці
Хореографічне мистецтво об’єднує словаків нашого краю та Словаччини. Ці культурні взаємозв’язки вже існують не одне десятиліття. З цією метою на початку грудня у наш край завітав поважний гість зі...

Хореографічне мистецтво об’єднує словаків нашого краю та Словаччини. Ці культурні взаємозв’язки вже існують не одне десятиліття. З цією метою на початку грудня у наш край завітав поважний гість зі Словаччини – молодий талановитий хореограф і педагог Славомір Ондейко з міста Кошиці. Його творча діяльність багатогранна. Він як керівник, і співзасновник колективів «Ганічка» та «Горна», записує та колекціонує музичний фольклор, нині ­- активно сприяє функціонуванню успішних колективів у різних країнах, де компактно проживають словаки. Цього разу хореограф приїхав у село Тур’я-Ремети, що на Перечинщині, щоб провести там майстер-клас словацького народного танцю.

ВІДЕО ДНЯ

В майстер-класі взяли участь провідні танцівники області – зразковий дитячий ансамбль танцю «Турянська долина» (худ. керівник – заслужений працівник культури України Іван Пастеляк), студенти-хореографи Ужгородського коледжу культури і мистецтв (директор Наталія Шетеля) та інші. Найменшими були вихованці дитячого танцювального колективу «Зефірчик» ЦДТР з Ужгороду, керівник Тетяна Ардельянова.

Програмою 2-х денного майстер-класу було заплановано словацький народний танець «Чардаш з Парховане». Цей хореографічний твір грунтується на фольклорній основі і записаний у Земплінському краї ще в минулому столітті. Нині танець популярний серед словацького народу і вивчають його в словацьких школах.

Реклама

Майстер-клас включав навчально-тренувальну та постановочну роботу в залі. Новий хореографічний твір допомагав розучувати музичний керівник «Турянської долини» Мирон Роля.

Організатор майстер-класу з народного танцю – голова Закарпатського обласного осередку НСХ України, зав. хореографічним відділом Ужгородського коледжу культури і мистецтв, заслужений працівник культури України Іван Пастеляк. Культурно-мистецька акція відбулась за підтримки управління культури Закарпатської облдержадміністрації (начальник – заслужений працівник культури України Юрій Глеба).

Реклама

Майстер-клас розширив творчий кругозір всіх учасників, допоміг зав’язати та укріпити зв’язки як на рівні хореографів, так і виконавців.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно