Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатці взяли участь у Саміті лідерів національно-культурних товариств

Закарпатці взяли участь у Саміті лідерів національно-культурних товариств

Закарпатці взяли участь у Саміті лідерів національно-культурних товариств
2 жовтня у Києві відбувся Саміт лідерів національно-культурних товариств та релігійних громад „Досвід України для світу”. Закарпатську делегацію на заході представили лідери національно-культурних...

2 жовтня у Києві відбувся Саміт лідерів національно-культурних товариств та релігійних громад „Досвід України для світу”.

ВІДЕО ДНЯ

Закарпатську делегацію на заході представили лідери національно-культурних товариств краю та представники духовенства області.

Виступаючи під час відкриття Саміту, Президент України Віктор Янукович наголосив, що в Україні забезпечуються умови для розвитку та утвердження самобутності всіх без винятку національних громад. У цьому контексті він нагадав, що наша держава приєдналася до всіх основних міжнародних документів, прийнятих у цій сфері.

Реклама

Президент України зазначив, що продовжується робота над „Стратегією державної етнонаціональної політики, „Стратегією боротьби з дискримінацією в Україні”, новою редакцією Закону „Про національні меншини в Україні”, а також триває вдосконалення вітчизняного міграційного законодавства, його узгодження з європейськими та міжнародними стандартами.

На Міжнародному Саміті виступив й Іштван Гайдош, голова Демократичної спілки угорців України, який звернув увагу на те, що форум відбувається у ювілейному році, адже Генеральна Асамблея ООН на своїй 48-ій сесії 18 грудня 1992 прийняла Декларацію про права осіб, що належать до національних або етнічних, релігійних та мовних меншин.

Реклама

У своєму виступі Іштван Гайдош, наголосив, що політика держави та органів влади України щодо національних меншин формується на засадах, передбачених Декларацією ООН: „З приходом нової владної команди змінилася на краще політика держави по відношенню до національних меншин у сфері освіти та мови. Так, серед іншого були покращені умови вступу до вузів для представників тих національних меншин, які мають завершену середню освіту. Їм надана можливість складання зовнішнього незалежного оцінювання на мові національних меншин”, — наголосив Іштван Гайдош.

Голова ДСУУ також зазначив, що черговим позитивним кроком є прийняття Закону України „Про засади державної мовної політики”. Іштван Гайдош проінформував учасників саміту про те, що Берегівська міська та Берегівська районна ради першими на Закарпатті ухвалили рішення про початок реалізації зазначеного Закону.

Угорці, румуни, русини, роми, словаки як всі інші представники національних меншин нашої держави зацікавлені у демократичному розвитку України, просуванні її на шляху євроінтеграції, формуванні таких суспільних відносин у державі, які ґрунтуються на беззастережному дотриманні принципів захисту прав людини.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно