Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Раковецька начинка: як приготувати автентичну страву з нематеріальної спадщини Закарпаття

Раковецька начинка: як приготувати автентичну страву з нематеріальної спадщини Закарпаття

Раковецька начинка: як приготувати автентичну страву з нематеріальної спадщини Закарпаття
Фото: з відкритих джерел

Раковецька начинка — закарпатська страва, яка офіційно визнана частиною нематеріальної культурної спадщини регіону.

Цю унікальну випічку готують на урочисті події, весілля та сімейні вечері, передаючи рецепт із покоління в покоління вже понад століття.

ВІДЕО ДНЯ

Господині Білківської громади зберігають автентичний рецепт раковецької начинки, який має численні варіації. Класичний варіант страви залишається незмінним протягом багатьох десятиліть і відображає кулінарну культуру краю.

Читайте також:
Як приготувати опеньки на сковорідці та скільки їх перед цим варити
Реклама

Базовими компонентами раковецької начинки є:

  • кукурудзяне борошно,
  • пшеничне борошно,
  • свіжі яйця,
  • цибуля,
  • кисляк (кисломолочний продукт),
  • свіже молоко.

Приготування починається зі збивання яєць та підготовки сухих інгредієнтів. Потім додають молоко та ретельно вимішують тісто до отримання потрібної консистенції. Досвідчені господині використовують власні методи перевірки готовності тіста.

Випікають начинку при температурі 220 градусів протягом приблизно години, після чого страва готова до подачі.

Журналісти телеканалу «М-Студіо» показали відео, як приготувати страву.

Нагадаємо, на Закарпатті печуть незвичний хліб з картоплею, який не черствіє 3-4 дні. Видання вже опублікувало його рецепт.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно