Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатцям з вадами слуху шукають роботу

Закарпатцям з вадами слуху шукають роботу
Історія розвитку Ужгородського учбово-виробничого підприємства № 2 Українського товариства глухих розпочалась зі створення у далекому 1946 році Закарпатського обласного відділу Українського...

Історія розвитку Ужгородського учбово-виробничого підприємства № 2 Українського товариства глухих розпочалась зі створення у далекому 1946 році Закарпатського обласного відділу Українського товариства глухих. Базою для створення організації послужило так зване «Відомство глухонімих», яке існувало вже на той час в Ужгороді. Входили до нього школа-інтернат для глухих дітей і декілька невеличких майстерень, що діяли при цій школі.

ВІДЕО ДНЯ

У 1946 року був створений учбово-виробничий комбінат, який мав дві майстерні по пошиттю одягу та три цехи: столярний, лозо-плетільний та цех з ремонту взуття. Зараз у Закарпатській області налічується 8 структурних підрозділів обласного відділу УТОГ – це клуби, школи-інтернати, цехи, майстерні та підприємства.

Одним з найбільших є швейне підприємство УВП № 2 УТОГ, створене у 1992 році. На підприємстві працюють 122 працівники, більшість з яких – люди з інвалідністю. Підприємство займається пошиттям жіночого та спеціального робочого одягу на вітчизняне та закордонне замовлення. Менеджери підприємства успішно працюють над розширенням ринків збуту продукції підприємства, а конструктори – над розробкою нових моделей, розширенням асортименту. Тому попит на працівників на підприємстві завжди існує.

Реклама

Підприємство Ужгородське УВП № 2 УТОГ, яке очолює Наталія Марценюк, активно співпрацює з Ужгородським міським центром зайнятості в частині працевлаштування незайнятого населення, в тому числі, соціально незахищених верств. Упродовж поточного року, підприємство подало до Ужгородського центру зайнятості 48 вакансій, з них 21 вакансія – спеціальні робочі місця для осіб з інвалідністю. За сприянням центру зайнятості організовуються міні-ярмарки вакансій, презентації, дні відкритих дверей на яких ознайомлюють усіх бажаючих з історією розвитку підприємства, його місцем на сучасному ринку праці. Ужгородське УВП № 2 УТОГ постійно бере участь у Ярмарках вакансій, Ярмарках професій, робочих засіданнях «круглих столів». Представники підприємства постійно відвідують та приймають активну участь у семінарах різної тематики.

Ужгородським міським центром зайнятості також надаються підприємству такі соціальні послуги, як підбір працівників на заявлені вакансії, організація стажування, надання дотації на створення додаткових робочих місць та організація оплачуваних громадських робіт. На сьогоднішній день діє 11 договорів про надання дотації.

Реклама

Закарпатський регіональний центр зайнятості

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно