Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті виявили порушення санітарних норм при реалізації баштанної продукції

На Закарпатті виявили порушення санітарних норм при реалізації баштанної продукції

На Закарпатті виявили порушення санітарних норм при реалізації баштанної продукції
Неодноразово через засоби масової інформації лікарі-гігієністи повідомляли населення стосовно правил реалізації баштанної продукції, а також показників її безпеки, в першу чергу вмісту нітратів та...

Неодноразово через засоби масової інформації лікарі-гігієністи повідомляли населення стосовно правил реалізації баштанної продукції, а також показників її безпеки, в першу чергу вмісту нітратів та залишкових кількостей пестицидів, які розраховуються у міліграмах на кілограм ваги.

ВІДЕО ДНЯ

Кавуни та дині не просто сонячні ласощі, це корисні продукти харчування, як для дітей, так і дорослих.

Лабораторний контроль за якістю рослинної продукції при її надходженні на ринки є функцією лабораторій ветеринарної медицини. Санепідстанції здійснюють нагляд за умовами реалізації будь-яких харчових продуктів з відбором зразків для вибіркового контролю показників їх безпеки. З 1994 р. в державі діє Закон ″Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення″, яким закріплені права та обов’язки громадян, відповідальність посадових осіб державної санітарно-епідеміологічної служби України, дисциплінарна, адміністративна відповідальність за порушення санітарного законодавства.

Реклама

Протягом сезону, що минає, перевищення максимально допустимого рівню нітратів в баштанній продукції визначалося в одному зразку, що становить 0,3 % від загального обсягу вимірювань.

Протягом сезону реалізації кавунів та динь порушення санітарного законодавства реєструвалися у 5-ти випадках, по яких застосовувалися міри адміністративного впливу у вигляді штрафів, постанов на вилучення з реалізації баштанної продукції.

Реклама

Сезон баштанних закінчується, але торгівля ними триває. При покупці такого товару уважно слідкуйте за зовнішнім виглядом кавунів та динь. Наявність тріщин, інших пошкоджень не покращує їх якості, а навпаки може свідчити про мікробне забруднення, а також надходження у плоди солей важких металів, що відносяться до токсичних елементів.

Державна санітарно-епідеміологічна служба Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно