Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Говерла-Закарпаття" не програє і не пропускає

"Говерла-Закарпаття" не програє і не пропускає
Ви не вірите в містику? Даремно. «Сонячні», пропустивши голи на 6-й і 66-й хвилинах матчу, програли в Ужгороді «

Ви не вірите в містику? Даремно. «Сонячні», пропустивши голи на 6-й і 66-й хвилинах матчу, програли в Ужгороді «Говерлі-Закарпаття». Виходить, столиця Закарпаття виявилася для харків'ян воістину диявольською.

ВІДЕО ДНЯ

У порівнянні з матчем попереднього туру чемпіонату проти ФК «Севастополь», головний тренер «Геліоса» Володимир Шеховцов вніс до стартового складу команди одну зміну: замість Лозового праворуч на брівці розташувався Корольчук. Судячи з усього, він був покликаний зіграти на порядок зліше і корисніше, ніж це зміг зробити в Криму його партнер. На жаль, цей хід виправдав себе лише частково, тому що Корольчук «вибухав» виключно епізодично, а більшу частину проведеного на полі часу нагадував бліду тінь самого себе.

Втім, не кращим чином виглядав і весь «Геліос». Скажімо, господарі, виявивши добру мобільність і рухливість, мали дуже багато свободи в середині поля і, як наслідок, задовольнялися хорошою ігровою і територіальною перевагою над «сонячними». Провину за це практично в рівній мірі можна покласти на пару харківських опорників - Кривошеєва і Кікотя. Вони зі своїми обов'язками явно не впоралися. Не в актив собі може занести звітний поєдинок і Хромих, який у стартових турах чемпіонату вже привчив до себе інакшого. Нині ж він не завжди встигав допомагати захиснику Салатіну в обороні, а при атаках команди ініціативу на себе брав лише періодами.

Реклама

Всі вищезгадані горбилі в грі «червоно-чорних» спливли на поверхню не відразу, а по ходу поєдинку. А ось його початок вселив надію. Правда, тільки на кілька перших хвилин. Намагаючись не засиджуватися на своїй половині поля, харків'яни швидко тікали вперед і плели мережива своїх атак на підступах до штрафного ужгородця Надя. Те, що з господарями варто тримати вухо гостро, стало зрозуміло на п'ятій хвилині, коли небезпечно до м'яча приклався Трухін – трохи неточно. Вже через хвилину все той же Трухін звалив на свої плечі тягар асистента. Розкривши правий край оборони гостей, він прострілив уздовж воріт Зарубіна акурат на Печенкіна, який метрів з двох-трьох буквально заштовхав м'яч за лінію воріт. 1:0...

Від безглуздого гола «червоно-чорні» прийшли в себе приблизно на 19-й хвилині, і провели перспективну розгонисту атаку. Спочатку зліва добре подав Хромих, а потім підключився до випаду Буличов, спробував знайти в штрафний Раскова. Але той, на думку арбітра, порушив правила. На жаль, більше нічим реально небезпечним у штрафному «Говерли-Закарпаття» харків'яни довгий час запам'ятатися ніяк не могли. З середини тайму і до самої перерви вони до штрафної господарів дивилися непогано: комбінували, швидко катали м'яч, намагалися розтягнути захист візаві, але при цьому нічого не створювали. Допомогти їм могли дальні удари, проте їх «сонячні» чомусь вперто тримали в своєму арсеналі, а не витягували на світ божий.

Реклама

Майже відразу ситуація могла змінитися на 40-й хвилині. Партнери вивели справа в штрафну Надя на хорошу ударну позицію Корольчука. Той, здавалося б, пробив напевно, але м'яч дивом потрапив в Нудного. Тут же з лінії штрафної добити сферу в ціль спробував Кандауров, але м'яч звалився у нього з ноги, і покинув межі поля.

У перерві головком «Геліоса» замінив відразу трьох гравців - Кікотя, Раскова і Корольчука. Вийшли на поле Кандауров, Качур та Лозовій, які зобов'язані були посилити гру колективу і допомогти партнерам досягти перелому в зустрічі. У повному обсязі зробити це їм не вдалося. На перших хвилинах другої половини матчу непогано до м'яча прикладалися Тарасенко та Качур. Але удар першого намертво взяв Надь, а «пострілу» другого не вистачило точності. Ці епізоди підтвердили той факт, що акценти в грі починають зміщуватися на бік «сонячних». Ужгородцям нічого іншого не залишалося, як швидко перебудуватися і вдарити по стрімким відповідним контрвилазкам. І майже кожна їх контратака несла в собі приховану загрозу. Приміром, на 62-й хвилині Трухін по-спринтерськи промчав по лівому флангу і виклав м'яч прямо на ногу Міщенко. Як форвард з кількох метрів не влучив у ствір воріт «Геліоса», залишилося загадкою.

Зате через чотири хвилини 23-й номер «Говерли-Закарпаття» за промах по повній програмі реабілітувався. Отримавши у центральній лінії поля передачу зі своєї половини, він виграв забіг у забарившихся захисників «Геліоса», і без шансів для Зарубіна пробив з лінії штрафного точно в ліву дев'ятку - 2:0.

Реклама

Як виявилося, цей гол повністю вибив грунт з-під ніг харків'ян. Господарі, майже зробивши гру, свою хватку в нападі послабили, але «червоно-чорні» цим не скористалися. Все, чого вони змогли добитися, так це епізодично напружувати обстановку у штрафному господарів. На жаль, далі цього зайти їм ну ні як не вдавалося. Якимось непереборним рифом перед Тарасенко, Качуром та компанією на шляху до воріт Надя ставали Єлісєєв і Гибалюк з товаришами.

В результаті позитиву далекий вояж до Ужгорода футболістам «Геліоса» і тренерському штабу команди не приніс. Втім, впадати в розпач причин немає ніяких. Попереду у «сонячних» п'ятнична домашня гра з «Титаном». З неї у команди обов'язково повинна початися біла полоса виступів в нинішньому чемпіонаті. Низку матчів без перемог пора вже переривати.

Прес-служба ФК «Геліос»

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно