Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді збільшилась кількість жебраків серед дітей

В Ужгороді збільшилась кількість жебраків серед дітей
Немало дітей шукають пригод на міських вулицях. Одне з небезпечних -жебракування. Неповнолітні в Ужгороді стають рабами і жертвами шахраїв. Як відноситися до масштабів цього явища? Щодня на...

Немало дітей шукають пригод на міських вулицях. Одне з небезпечних -жебракування. Неповнолітні в Ужгороді стають рабами і жертвами шахраїв. Як відноситися до масштабів цього явища?

ВІДЕО ДНЯ

Щодня на вулицях можна зустріти молодих жінок з немовлятами, які навіть сплять на вулиці. Вони жебрачать на вулицях і в транспорті. Щоб дитина не заважала "роботі" їй дають снодійне,алкоголь або наркотики, - стверджують медики і правоохоронці.

За даними Ужгородської міліції, більшість приїжджають в місто з навколишніх районів. Проте вистачає і місцевих неповнолітніх з протягнутою рукою під храмами або біля кафе.

Реклама

Маленьких жебраків на вулицях збільшилося. Переважно, це діти з неблагополучних сімей. Таких в області офіційно нараховується багато. Лише третина знаходиться під опікою соціальної служби. Адже таких працівників мало. Жебрачити дітей примушують батьки або ж вони за власним бажанням заробляють гроші для комп'ютерних клубів.

Є і такі факти, коли батьки і не знають, чим дійсно займаються діти. Проте випрошування, стверджують фахівці, насправді бізнес. За ним стоять дорослі особи.

Реклама

В Ужгороді випрошування ще і стихійний процес, та й в області це велика проблема. Найвища міра покарання за втягування неповнолітніх у випрошування - умовне позбавлення волі строком на 2 року.

Щоб позбавитися від такого явища, якжебракування, треба, щоб дорослі люди просто не подавали милостиню. До цього закликають ті, хто працює з неповнолітніми.

Зараз не можна вірити матерям, які просять гроші, наприклад на операцію для дитини. Адже є десятки можливостей знайти кошти для операції дітей, зокрема з проблемами серця.

Реклама

Зате неповнолітні громадяни України, яких штовхають на випрошування, стають рабами дорослих і їм загрожує небезпека із здоров'ям.

Є ще інша проблема- дорослі навмисно виснажують таких дітей, щоб вони були сині і і худі, викликали співчуття.

Проте якщо громадяни байдуже не споглядатимуть на дітей, не повідомлятимуть в служби для неповнолітніх, не даватимуть гроші, то вони хоч трішки докладуть зусилля, щоб уберегти дітей від небезпечного бізнесу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно