Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Науковці з 8 країн з’їхались до Ужгорода, щоб обговорити проблеми слов’янського світу

Науковці з 8 країн з’їхались до Ужгорода, щоб обговорити проблеми слов’янського світу

Науковці з 8 країн з’їхались до Ужгорода, щоб обговорити проблеми слов’янського світу
Сьогодні в Ужгороді почала роботу дводенна науково-практична конференція до днів слов’янської культури та писемності «Слов’янський світ: виклики сучасності». Організатори – «Східно-європейський...

Сьогодні в Ужгороді почала роботу дводенна науково-практична конференція до днів слов’янської культури та писемності «Слов’янський світ: виклики сучасності».

ВІДЕО ДНЯ

Організатори – «Східно-європейський слов’янський університет» (виш, який утворився з колишньої філії Київського славістичного університету) та Південночеський університет в Чеське Будійовіце і Ужгородська міська рада.

Конференція вже ювілейна – проводиться вп’яте. Приїхали гості з 8 країн, у тому числі з Австрії, Словаччини, Чехії, Сербії, Італії, Білорусі тощо. Наприклад, серед присутніх – професор Католицького університету в Ружомберку, багаторічний Генеральний консул України в Пряшеві Ольга Бенч.

Реклама

Привітав гостей міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов, побажав плідної роботи, цікавих дискусій, адже тематика конференції дуже цікава, різноманітна і гостро-актуальна, з огляду на ті події, які переживає Україна.

Також мер запросив усіх подивитися місто, відкрити для себе Ужгород – місто толерантного співіснування представників десятків національностей, місто древнього замку і чеської архітектури минулого століття, маленьких скульптурок і гастрономічної вишуканості.

Реклама

Ректор Східно-європейського слов’янського університету Людмила Несух нагородила грамотами кількох науковців, а відтак перейшли до доповідей. Першим – про слов’ян в Австрії – розповів доктор з управління в сфері бізнесу, доктор комп’ютерних наук, представник Європейського товариства з питань навчання та наукового розвитку із Австрії Якоб Штаубман. Завтра учасники конференції працюватимуть у 6 тематичних секціях.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно