Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Сьогодні Василь Губаль поспілкувався з біженцями із зони АТО та представниками сільських громад

Сьогодні Василь Губаль поспілкувався з біженцями із зони АТО та представниками сільських громад

Сьогодні Василь Губаль поспілкувався з біженцями із зони АТО та представниками сільських громад
У вівторок, 12 травня, голова Закарпатської ОДА Василь Губаль провів черговий прийом громадян. Попри те, що керівник краю проводить зустрічі із закарпатцями та гостями області у режимі нон-стоп –...

У вівторок, 12 травня, голова Закарпатської ОДА Василь Губаль провів черговий прийом громадян. Попри те, що керівник краю проводить зустрічі із закарпатцями та гостями області у режимі нон-стоп – кожен, хто йде до Василя Івановича, потрапляє на прийом – перша особа області має й визначений день для опрацювання звернень – другий вівторок місяця. Щоразу на прийом приходить більше двадцяти громадян та груп.

ВІДЕО ДНЯ

Цього ж вівторка перше звернення озвучила одна зі спортивно-патріотичних організацій області. Її представники беруть участь в АТО і просять допомогти облаштувати базу для навчань і тренувань, проведення вишколів, заходів патріотичного виховання. Реагуючи на таку радше пропозицію, голова ОДА проведе переговори з керівниками районів, аби зайнятися пошуком території і приміщення для бази, - інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

Наступні відвідувачі – особливі: на прийом прийшла родина з Тячівщини, села Добрянське. Юлія Герич носить звання матері-героїні – перше, яке було видане від імені України в області. Виховують 16 дітей: від 29 до 9 років. Клопочуть про матеріальну допомогу, на котру, безперечно, мають право. А батько, пан Михайло, просить виділити спецавтомобіль для комунального підприємства, де працює, щоби мати постійну роботу. Наприкінці тижня Василь Губаль ініціює зустріч з керівництвом району з цього питання.

Реклама

Інвалід, учасник бойових дій та ліквідатор аварії на ЧАЕС нагадав, що стоїть на черзі на автомобіль. На жаль, ця програма в Україні тепер не фінансується – нема цільових коштів з державного бюджету. Голова ОДА зазначив: "Дуже хотів би обнадіяти пана Михайла, та, на жаль, можливостей наразі нема". Василь Губаль затребував увесь перелік черги, аби детально ознайомитися та подумати, як можна вплинути на ситуацію. "Бажаю Вам здоров'я і переживаю, що поки не можу дати конкретну відповідь", - зазначив очільник області.

А от пан Стефан, закарпатець за походженням, який останні десятиліття жив в Донецьку просить допомогти з житлом – у вересні йому обстріляли будинок, який повністю знищений. Загалом є порада переселенцям, котрі мають подібні проблеми і потреби: шукати житло не в місті, а в селі - так буде дешевше. Але зараз область очікує на постанову Уряду з приводу виділення коштів для компенсації за оплату житла.

Реклама

Жителька одного з сіл Ужгородщини, пані Віра, скаржиться на корупційні дії сільської ради. Йдеться про майновий спір, непорозуміння з земельною ділянкою. Справа зараз в суді. Обласна влада звертається в управління юстиції з проханням надати жінці адвоката, який поміг би їй захищати свої права.

Інший земельний конфлікт ніяк не вирішується на території Ужгородської міської ради. Керівник області звернувся до міського голови з вимогою активізувати вирішення та задовольнити заяви людей і захистити їх інтереси – за законом і справедливістю.

Наступне звернення – колективне: актив села Колочава Міжгірського району нарікає на дорогу, зокрема в напрямку Хуст-Синевир, а також стан проїзду через Вільшани. Керівник області детально роз'яснив краянам ситуацію: отримавши 48 мільйонів з держбюджету на утримання доріг державного значення, за ці кошти область має зробити поточний ремонт доріг до Верецького перевалу, напрямку Хуст-Міжгір'я-Торунь, на Синевирський перевал, дорогу до Рахова, а також локальні сільські шляхи. Водночас після компенсації за торішні борги зосталося із половину суми, й на все не вистачає, до того ж наразі фінансування стало гіршим. "На що реально вистачить коштів – будемо бачити й точно про ваші дороги не забудемо. Знову відправлю інспекцію в гірські райони, щоби спеціалісти ще раз обстежили й визначили пріоритети. Я розумію проблему, про яку говорите, і що вирішувати її необхідно. Дороги будуть ремонтуватися, але відверто: не гарантую, що вже завтра", - зазначив голова ОДА.

Реклама

У свою чергу, керівник краю поговорив з активом села про сміття, від якого потерпає туристична Колочава та її сусіди, ріка і водосховище. "Маєте зібратися громадами кількох сіл і прийняти принципове рішення, об'єднатися, виділити місце під полігон та почати працювати цивілізовано. Адже такий стан справ, який бачимо зараз – неприпустимий", - наголосив керівник області. Так само є питання про землекористування, адже території, наближені до Колочави, підпадають під землі природно-заповідного фонду. Вислухавши актив села та обговоривши з ними насущні проблеми Колочави і загалом Міжгірщини, Василь Губаль пропонує організувати розширену нараду в районі – і з теми доріг, і щодо поводження з відходами, загалом господарювання.

Під час прийому вимушені переселенці із зони бойових дій зверталися на матеріальну допомогу – таке йде на розгляд комісії, коли людина не має місця постійної реєстрації. Ще люди нарікають на зрослі тарифи та на безлад з оформленням систем автономного опалення в Ужгороді, через що виникають проблеми з оплатою. За наслідками цих звернень людей, голова ОДА запросив до зустрічі керівника "Закарпатгазу ", аби обговорити, як можна посприяти мешканцям.

Також краяни зверталися про кошти на лікування, щодо фактів зловживання правоохоронними органами, земельні питання, в тому числі спори, тощо. Керівник ОДА, підписавши документи про виділення матеріальної допомоги, дав відповідні вказівки, сформувавши звернення в прокуратуру, органів Держкомзему, до міської влади обласного центру, органів місцевого самоврядування.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно