Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті рівень народжуваності продовжує зростати

На Закарпатті рівень народжуваності продовжує зростати

Діти – наше демографічне майбутнє. Становище дітей у країні визначає ії соціально-економічне і демографічне майбутнє. Тому одним із найважливіших завдань держави є сприяння розвитку молодого покоління, задоволення його потреб і виконання обов’язків.

ВІДЕО ДНЯ

Соціально-економічна нестабільність негативно вплинула на демографічну ситуацію в області. І насамперед, це стосується молодого покоління – однієї із найменш захищених груп населення.

В області майже одну п’яту, або 239222 особи, становлять діти віком до 15 років,  їх чисельність порівняно з 2013 роком  збільшилася на 1,2 тис. Зростання народжуваності за останні роки спостерігається завдяки тому, що у дітородний вік почали вступати більш чисельні когорти жінок. 

Реклама

Питома вага жінок репродуктивного віку (15–49 років) в загальній їх чисельності поступово зростає. Аналіз народжуваності за віком матері засвідчує, що серед жінок, які перебувають у шлюбі, так і в тих, які не перебувають у ньому, найбільша частка народжених дітей припадає на вік жінки 20-24 роки, - стверджує начальник відділу статистики населення Геча В.Б.  

Порівняно з 2013 роком кількість народжених в цілому зменшилася на 114 осіб або на 0,6%. Показник загальної народжуваності є одним з найвищих серед регіонів країни. Більший від середньо обласного показника він у Виноградівському, Перечинському, Рахівському та Іршавському районах, найнижчий – містах Ужгород, Мукачево, Чоп та у Берегівському районі.

Реклама

Кількість померлих дітей у віці до 1 року порівняно з 2013 роком зменшилася на 27 осіб або на 13,8%. Найбільше дітей зазначеної вікової групи померло у Свалявському, Рахівському, Тячівському та Виноградівському районах. 

Формування високих життєвих стандартів, зміна соціального статусу жінки, зростання рівня ії освіти, внутрішньодержавні процеси – це складові, що характерізують умови прийняття рішень відносно народження дітей. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно