Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпаттям активно цікавляться туристи з Європи

Закарпаттям активно цікавляться туристи з Європи
Не враховуючи активних угорців, чехів та словаків, Закарпаття також відвідують італійці, німці, поляки та ізраїльтяни.

Закарпаття у плані відпочинку стає цікавим як самим мешканцям краю, так і мандрівникам із Європи. Такий лейтмотив сьогоднішньої тематичної зустрічі у прес-центрі “Панорама”, на яку завітали керівник туристичної агенції "Глобус" Вікторія Дрогобецька та директор туристичного оператора "Екскурсія" Світлана Чернова.

ВІДЕО ДНЯ

Серед питань, обговорених на прес-конференції, було і питання популярності Закарпаття серед вітчизняних та закордонних туристів.

Пані Світлана Чернова зазначила, що військові дії на Сході України та окупація Росією Кримського півострова вплинули на туризм у краї. Так, протягом останніх півтора року Закарпаття стало чи не основним центром туризму в Україні, адже збільшився потік туристів на територію області. “Сюди активно приїжджають туристи з усієї України. Найчастіше наш край відвідують жителі сусідніх областей (Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Волинської), а також мешканці Києва та Київської області”, - зазначив фахівець з туризму.

Реклама

Відповідну тенденцію підтвердила і Вікторія Дрогобецька, яка відмітила зростання рівня зацікавленості мешканцями інших регіонів країни відпочинком у Закарпатті.

«Що ж до закордонних туристів, не враховуючи активних угорців, чехів та словаків, для яких наш край є майже рідною домівкою, то Закарпаття також відвідують італійці, німці, поляки та ізраїльтяни. Для закордонних гостей відпочинок у нашому краї є досить дешевим.

Реклама

Іноземці активно цікавляться замками Закарпаття, горами та кухнею краю. Слід відмітити, що закордонні туристи відвідують найзахіднішу область України не лише під час добре знаних місцевих фестивалів, але й у міжсезоння. І що найважливіше, частіше туристи стали замовляти індивідуальні тури, а не групові. Хоча інколи заради економії влаштовують як збірні тури, так і збірні екскурсії. Так, до прикладу, поїздка на Синевир на легковому автомобілі коштує 1600 гривень. Однак, якщо Ви або Ваш закордонний турист приєднається до групи, то ціна може впасти до 200 гривень”, - зазначає Світлана Чернова.

Також було відмічено, що на Закарпаття туристи приїжджають здебільшого зі своїми екскурсійними гідами.

Щодо відпочинку самих закарпатців, то вони стали активніше цікавитись рідним краєм. “Якщо ще два роки тому не кожен мешканець області знав чи не охоче відповідав про озеро Синевир чи про Долину нарцисів, то зараз краяни, використовуючи власні почуття локального патріотизму, все активніше цікавляться туристичними перлинами регіону. Це справді позитивне явище. Це дуже важливо, оскільки якщо ми не любитимемо свій край і самих себе, то ніхто не любитиме нас і наше Закарпаття”, - емоційно стверджує Світлана Чернова.

Реклама

Враховуючи розвиток європейського туризму, а також інфраструктуру, представникам місцевої влади варто задуматись над тим, як привабити ще більше туристів із Європи до себе. Адже, за словами Вікторії Дрогобецької та Світлани Чернової, у туристичної сфери є чимало проблем, які перешкоджають розвитку закарпатського туризму. “Найперше, це відсутність або погана якість доріг. До перлин Карпат - озера Синевир, до середньовічних дерев’яних церков, які є спадщиною української культури, до букових пралісів, важко добратись, якісних доріг практично нема. Ось, до прикладу, гора Кременець, яка знаходиться на стику трьох держав. Щоб до неї дістатись, доводиться пішки долати півтора кілометри. Людям похилого віку важко навіть такий шлях подолати. Тому треба брати приклад з інших країн, де для таких категорій людей зроблені дороги з міні-карами. Піднятись на вершину у такий спосіб і помилуватись мальовничими краєвидами є значно легше і приємніше.

Закарпаттям активно цікавляться туристи з Європи – 01

Сільські дороги взагалі в плачевному стані. І знову ж таки, якби села, у яких є туристичний потенціал, були з’єднані якісними дорогами з районними центрами Закарпаття, то турист одразу б завітав і в карпатську глибинку. І, повірте, знаючи подібний європейський досвід, це би підняло рівень сільського туризму, що у свою чергу, допомогло б малим населеним пунктам самостійно розвиватись. Тому і місцевій, і державній владі потрібно задуматись над цим питанням”, - йдеться у розповіді Світлани Чернової.

Вікторія Дрогобецька у свою чергу зазначила, що Закарпаття може заробити на туристах з усього світу чималі кошти. “Однією з основних проблем є те, що у порівнянні з нами, українськими туристами, європейський мандрівник не сплачує ні за консульський збір, ні за вхід в країну, ні за місцевих гідів, які можуть краще розповісти про Закарпаття, ніж іноземні екскурсоводи. Тому складається враження, що український турист найбагатший у світі”, - жартома каже директор турагенства “Глобус”.

Загалом, Закарпаття зберігає позитивну тенденцію у розвитку туризму, і, зокрема, відвідуваності як серед внутрішніх, так і закордонних мандрівників, адже, за словами гостей прес-центру, чимало цікавих фестивалів проводяться у нашому краї. І це не кажучи про велику кількість пам’яток розміщених саме у найзахіднішій області України. І тому таке поєднання архітектури, нестандартного менталітету, культури, специфічної кухні, літнього відпочинку в термальних басейнах та зимового в Карпатських горах приваблює туристів до нас.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно