Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Родини закарпатських військових з вимогами зустріли Міністра оборони Степана Полторака

Родини закарпатських військових з вимогами зустріли Міністра оборони Степана Полторака

Родини закарпатських військових з вимогами зустріли Міністра оборони Степана Полторака
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні, у понеділок, 29 червня, в Закарпатській облдержадміністрації Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак зустрівся з дружинами та матерями бійців, які загинули на Сході під час АТО. Це зібрання він провів у відповідь на ініціативу самих рідних та на прохання керівника області Василя Губаля.

Зустріч була присвячена вирішенню соціально-побутових питань родин бійців. Найгостріше на порядку денному - житлові проблеми. Рідні загиблих саме це питання поставили руба перед урядовцем, - йдеться у повідомленні прес-служби Закарпатської ОДА.

Реклама

Степан Тимофійович відповів членам сімей: "Протягом місяця-двох придбаємо для вас нове житло. Беру справу на свій контроль". Це стосується сімей тих загиблих, які були штатними військовослужбовцями – найближчим часом житлові питання сімей загиблих військовослужбовців, які перебували на квартирному обліку, буде вирішено. Міністерство оборони закупить квартири, що відповідатимуть потребам кожної сім’ї, з урахуванням їхніх побажань. "Що ж до мобілізованих, то тут складніше, – визнав урядовець. – Але ініціюю пришвидшення розподілу коштів від Мінсоцполітики. Наступного тижня підніму цю тему на засіданні Кабінету Міністрів", - сказав Степан Полторак.

Опісля дружини бійців загострили увагу на прийнятих змінах до законодавства, згідно з якими ліквідовано пільги родинам загиблих учасників бойових дій - з 1 липня скасовуються преференції в оплаті за комунальні послуги, за проїзд, тощо. Голова ОДА Василь Губаль нагадав, що і про це також є в зверненні обласної влади до міністра: "Потребуємо Вашого сприяння в тому, аби ці родини не були в переліку тих, кому пільги скасовуються. Просимо відновити справедливість".

Реклама

Степан Полторак відповів, що прагнутиме зрушити і цю тему. "Вже найближчим часом у відомстві будуть опрацьовані зміни до законодавства та Міноборони звернеться до уряду з ініціативою повернути пільги членам родин загиблих, — зазначив міністр, -Переконаний: якщо не вирішувати соціальних питань, з якими зіштовхуються родини загиблих, майбутнє нас чекає невтішне. Від своїх підлеглих я вимагаю починати і завершувати день із питань реалізації соціальних гарантій військовослужбовців та їхніх родин".

Також урядовець відзначив: видно, що закарпатська влада переймається справами родин та власне військових не формально, і по-справжньому та дієво.

Загалом на зустрічі із родинами йшлося і про інші питання соціального захисту. Також рідні загиблих попросили сприяння міністра в швидшому оформленні статусу учасника бойових дій та представлення вояків до державних нагород.

Реклама

Опісля Василь Губаль поінформував, що згідно з рішенням обласної влади дітям загиблих учасників АТО компенсовуватимуть вартість навчання у державних вишах у разі їх вступу на платну форму. Голова ОДА розповів і про можливості санаторного оздоровлення для військових і членів їхніх сімей та дав доручення взяти запити від дружин загиблих про відпочинок дітей у літніх таборах.

Нагадаємо, що сьогодні Степан Полторак прямо під час зібрання звільнив військового чиновника.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно