Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Цьогоріч в Ужгороді планують оновити 15 навчальних закладів

Цьогоріч в Ужгороді планують оновити 15 навчальних закладів

Як тривають роботи з реконструкції фасаду «Ужгородського економічного ліцею – ЗОШ №9» аналізували на нараді, яку ініціював голова облради Володимир Чубірко. Участь в нараді взяли секретар міськради Богдан Андріїв, начальник управління капітального будівництва міськради Адам Юрко, заступник начальника управління архітектури та містобудування ОДА Олег Боршовський , в.о. головного архітектора міста Михайло Івегеш, виконавці робіт.

ВІДЕО ДНЯ

Оновлювати фасад школи почали влітку. До фінансування долучилася й обласна рада, яка виділила на ремонті роботи 500 тисяч гривень, - зазначили у прес-службі Закарпатської облради.

Начальник управління капбудівництва міськради Адам Юрко зазначає, що це будівля в історичній частині міста. У 1980 році її було внесено в перелік пам’яток місцевого значення. «Цього року почали капремонт фасаду, який не проводили більше півстоліття. Проектні роботи тривали два роки. Проект замовляла міська рада. Відновити структуру фасаду – головне питання. Це і закладено в проекті. При цьому будівельниками окрім іншого використовують більш сучасні матеріали для декорування фасаду – матеріал з пінопласту. І цей матеріал не заборонений будівельними нормами. Впевнений, що вже незабаром цей об’єкт стане окрасою міста», - вважає фахівець.

Реклама

В. о. головного архітектора міста Михайло Івегеш зазначає, що фасад на школі відновлюється якісно. «Щодо використання пінопласту – це елементи декору, які закріплені на металічній сітці. На виконані роботи будівельники дають десятирічну гарантію. Така ж полеміка була і по ЗОШ №1, але нині ми бачимо якісно нову будівлю», - поділився думками архітектор.

Секретар ради Богдан Андрії констатує: міська і обласна влада має намір зробити місто європейським. «І заплановані роботи мають бути виконані. Йде загальний процес ремонту фасаду школи і він проводиться належним чином. Пінопласт тут використають виключно для декоративних елементів, а не утеплення», - констатує секретар ради.

Реклама

Заступник начальника управління архітектури та містобудування Олег Боршовський зазначив, що виконавець, проектант і технагляд несе відповідальність за виконані роботи. «Головне, що ремонт проводиться. І робиться згідно затвердженого проекту», - каже архітектор.

Володимир Чубірко зазначив, що до першого вересня об’єкт буде завершено. «Обласна рада в цьому році дала рекордну суму на освітні заклади міста. При цьому рада не виготовляє проекти, не веде пошук підрядників. Ми допомагали й надалі будемо допомагати місту. Чим більше фасадів в Ужгороді будуть оновлювати, тим краще для міста. І наше завдання – зробити місто кращим, привабливішим для інвесторів та туристів. Ніякі пасквілі у соціальних мережах нас не зупинять», - резюмував керівник ради.

Загалом цього року з обласного бюджету виділено майже 10 млн. гривень на освітні заклади міста. В першу чергу йдеться про виділення коштів на встановлення енергозберігаючих технологій – заміну вікон, утеплення фасадів. Фінанси спрямовано для 15 навчальних закладів міста.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно