Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Ужгородщині рятувальники перевірили місця збирання врожаю

На Ужгородщині рятувальники перевірили місця збирання врожаю

На Ужгородщині рятувальники перевірили місця збирання врожаю

На Закарпатті вже тривалий час спостерігається суха та спекотна погода, період якої співпав зі збиранням зернових культур. Для сільськогосподарських виробників це дуже добре, адже пшениця гарно висихає, однак існує велика загроза виникнення пожеж на полях зернових культур.

ВІДЕО ДНЯ

Щоб попередити пожежі на посівах зернових, оперативно-рятувальна служба спільно з представниками засобів масової інформації проводить рейдові перевірки сільськогосподарських товариств. Дані заходи носять виключно рекомендаційний характер. Особлива увага акцентується на інструктажах, які слід проводити з особами, задіяними в збиральній компанії; умінню їх діяти в нестандартних ситуаціях, пов’язаних із виникненням пожеж; знання номерів екстрених служб та вміння користуватися первинними засобами пожежогасіння, – повідомляють в У ДСНС України в Закарпатській області.

Сьогодні рятувальники проінспектували сільськогосподарські товариства Ужгородського району. Спочатку оглянули техніку сільськогосподарського товариства «Агростар», що у с. Малі Геївці. Далі представники перемістилися на угіддя приватного господарства у с. Сюрте. 

Реклама

«Загалом, на даний час на території Ужгородщини пожеж на хлібних масивах не виникало. Найчастіше траплялися загорання сухої трави та залишків рослинності на посівах зернових культур. Найбільше, 12 таких випадків, було зареєстровано впродовж минулих вихідних. Площа пожеж перевищила 35 гектарів. Вогонь також пошкодив один комбайн, який знаходився не на зерновому полі.

Основними причинами виникнення пожеж і надалі залишають необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації машин та агрегатів, а також випалювання стерні», – зазначив начальник Ужгородського міськрайвідділу Управління ДСНС України у Закарпатській області Віталій Ільницький. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно