Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мер Мукачева та однокласники загиблого про Вільгельма Штольцеля...

Мер Мукачева та однокласники загиблого про Вільгельма Штольцеля...

Мер Мукачева та однокласники загиблого про Вільгельма Штольцеля...
Місто сьогодні оплакувало свого Героя, який загинув на полі бою. Батьки, родина, друзі, однокласники, однокурсники, друзі та колеги провели його в останюю путь. Віддали йому шану і представники...

Місто сьогодні оплакувало свого Героя, який загинув на полі бою. Батьки, родина, друзі, однокласники, однокурсники, друзі та колеги провели його в останюю путь. Віддали йому шану і представники міської влади, громадських організацій та духовенства.

ВІДЕО ДНЯ

Уже по дорозі до міського центрального кладовища в серцях багатьох людей відчувався сильний смуток, а також море сліз.

Мукачівський міський голова Золтан Лендєл у своїй промові розповів про молодого юнака, який лише 30 квітня прийняв присягу, а вже 11 липня поляг у бою за Україну. Він емоційно висловився, що внутрішнім і зовнішнім ворогам України не буде ніякого прощення за втрачені людські життя.

Реклама

Від випускників ЗОШ №4 м. Мукачева виступив однокласник Сергій Головчак, який розповів, що він був веселою і життєрадісною людиною, яка завжди могла прийти на допомогу.

Однокласниця Маріанна Попович в інтерв’ю “Панорамі Мукачева” теж поділилася своїми спогадами про Вільгельма. “З Вільгельмом я познайомилась у далекому 2003 році. З першого моменту, як він став моїм однокласником. З першого моменту знайомства він здався сором’язливим хлопчиною, який навіть боявся поглянути на дівчину. Але минав час, і я помічала якісь почуття від нього. Згадую, як весь клас жартував над цим. У школі був він милим хлопчиною, який час від часу, як і усі нормальні школярі, прогулював уроки. Але за добрі очі усе сходило у рук. Після 9-го класу він покинув наш колектив і перейшов навчатись до математичного коледжу в Ужгороді. З того моменту наші дороги розминулись, але час від часу ми спілкувались. На згадку навіть залишиться білий пухнастий ведмедик, який він мені подарував. Це для нас усіх важка втрата. Ми у серпні мали зібратись, але хто би міг подумати, що усіх нас збере покійний Віллі. Тому життя – непередбачувана річ. І ми у цьому переконались. Герої не вмирають.”

Реклама

На завершення під постріли автоматів та військові почесті тіло молодого юнака було віддано землі, а сльози на обличчях багатьох містян були ще довго.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно