Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Хустяни прибрали береги річки Хустець від засмічення

Хустяни прибрали береги річки Хустець від засмічення

Учора ініціативні хустяни довели, що проводити толоки потрібно не тоді, коли на календарі якийсь черговий «суботник», а коли є нагальна потреба.

ВІДЕО ДНЯ

На жаль, така необхідність вже давно виникла на берегах річки Хустець. Кількість сміття тут, яке ж і продукували місцеві мешканці, просто вражала.

«Ми здогадувалися, що сміття буде багато, але коли взялися прибирати - зрозуміли, що його набагато більше, ніж ми уявляли. Шкода, що наші громадяни спочатку отак засмічують місто, а потім жаліються на його забрудненість», – зазначила одна з активісток Аліна.

Реклама

До замулення та забруднення Хустеця призводять не тільки стихійні сміттєзвалища, але й сухостійні аварійні дерева, каналізаційні стоки, які стікають прямо в русло річки та вкриті фекаліями береги одразу за МАФами в біе поліклініки. Сміття з прибережної смуги потім потрапляє в Тису.

«Ми не можемо бути сторонніми спостерігачами цих негативних процесів та просто чекати, поки хтось наведе лад у нашому місті. Ми повинні змінити ставлення людей до річок і водойм. Виховувати культуру. Привчати не смітити. Якщо хтось важко навчається, запроваджувати штрафи. Річка Хустець, що протікає через центр міста – це, як і центр Хуста, як і кожна вуличка — обличчя наших мешканців», – переконаний ініціатор акції Олександр Бордей.

Реклама

Пан Олександр поставив за мету не тільки подбати про санітарний стан річки, а й вирішити проблемне питання каналізаційних стоків на прикладі угорських проектів, які, за його словами, показали свою ефективність та запросто можуть бути адаптовані на Закарпатті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно