Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Володимир Чубірко зустрівся з віце-спікером парламенту Словаччини Яном Фігелем

Володимир Чубірко зустрівся з віце-спікером парламенту Словаччини Яном Фігелем

Володимир Чубірко зустрівся з віце-спікером парламенту Словаччини Яном Фігелем

Керівник облради насамперед подякував словацьким партнерам за допомогу, яку вони надають нашій країні в цей непростий час. Зокрема, гуманітарної допомоги, медикаментів в тому числі і у військові шпиталі.

ВІДЕО ДНЯ

"Нещодавно й діти учасників АТО із Закарпаття мали можливість відпочити в Словаччині. Ми відчуваємо, що ви нас підтримуєте у євроінтеграційних прагненнях. Ми відчуваємо підтримку сильного європейського сусіда. Нині активно співпрацюємо з Кошицьким та Прешовським краями, з якими успішно розвиваємо транскордонну співпрацю. Вже об’єднали зусилля для спільної участі у грантових програмах. І це реальні інвестиції з ЄС в економіку нашого краю, - зазначив Володимир Чубірко.

Ян Фігель констатував, що Словаччина хоче стабільного та доброго сусіда.

Реклама

"Зміни відбуваються як у нас, так і у вашій країні. Ми маємо дружити не лише з Брюселлем, а й із своїми східними сусідами. Європа не має закривати свої двері для нових учасників. Виступаю за розширення ЄС заради загального добробуту Європи. Такою ми бачимо сильну Європу. ЄС не є ідеальною структурою, але є реальним механізмом, який працює. Ми маємо розвивати прикордонну співпрацю завдяки інвестиціям. Ми будемо ініціювати перед Брюселлем, щоби допомагали не лише морально, а й реальними кроками», - констатував віце-спікер.

В ході перемовин було домовлено про можливість відправлення на відпочинок та екскурсії в Словаччину закарпатських школярів. Також йшлося й про можливість реалізації спільних інфраструктурних об’єктів в Ужгороді, - інформують у Закарпатській облраді.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно