Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Рахівській райлікарні "залікували" 29-річного пацієнта аж до ампутації ноги

У Рахівській райлікарні "залікували" 29-річного пацієнта аж до ампутації ноги

У Рахівській райлікарні "залікували" 29-річного пацієнта аж до ампутації ноги

Медичний скандал на Закарпатті. В Рахівській райлікарні пацієнта, який травмувався в ДТП, залікували аж до ампутації ноги. Потерпілий із перших хвилин нарікав на біль, утім, травматолог, що лікував, запевняв, що при відкритих переломах, це звичне явище. На четвертий день, коли хворого оглянули інші лікарі, у хлопця вже почалася гангрена.

ВІДЕО ДНЯ

29-річний Павло звикає жити з фантомним болем у нозі, якої більше немає. Наприкінці серпня чоловік врізався на мопеді в бетонну загорожу. Найбільше постраждала ліва нога. У райлікарні за пацієнта взявся особисто завідувач травматологічного відділення. Рвані рани зашив і поставив кінцівку на витяжку.

Павло каже, що лише на четвертий день після аварії, коли нога посиніла і покрилася чорними плямами, у райлікарні стався переполох і його терміново направили в обласну лікарню в Ужгород.

Реклама

Сестра Павла впевнена, що ногу можна було б урятувати, якби в райлікарні дослухалися до скарг брата й провели аналізи крові. Утім, лікар лише постійно наголошував на купівлі дорогої пластини.

Поспілкуватися з лікарем, якого звинувачують у скоєнні лікарської помилки, журналістам не вдалося. Зі слів колег, він поїхав до Австрії на курси підвищення кваліфікації. Інші лікарі підтверджують, що завідувач самостійно опікувався пацієнтом і з ними не радився.

Реклама

Родичі потерпілого вже оскаржили дії лікаря в прокуратурі. Крім того, розшукали ще двох пацієнтів, які втратили кінцівки за схожих обставин. Якщо провину травматолога доведуть, він утратить посаду, або на два роки сяде за ґрати. Це максимальний строк покарання за таке недбальство.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно