Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті порушували питання біженців з Близького Сходу

На Закарпатті порушували питання біженців з Близького Сходу

8 жовтня в Ужгороді відбулася міжвідомча зустріч з питань захисту шукачів притулку під час реалізації Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб. Захід організований Міжнародною організацією з міграції (МОМ) та Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців у рамках Пілотної ініціативи моніторингу реадмісії в Україні і Пакистані (MONITOR).

ВІДЕО ДНЯ

У заході взяли участь представники міграційної служби області, секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини, Західного регіонального управління Державної прикордонної служби, Ужгородського та Мукачівського міськрайонного судів, – зазначила Ольга Поштак, головний спеціаліст по зв’язках з громадськістю та ЗМІ ГУДМС України в Закарпатській області.

Учасників заходу привітали експерти МОМ Лідія Кузьменко та УВКБ ООН в Україні Дмитро Плечко. Відзначалося, що головною метою міжвідомчої зустрічі є вироблення дієвого механізму захисту біженців у контексті Угоди між Україною та ЄС про реадмісію осіб, вивчення питання ефективності повернень та можливості її підвищення. Саме в прикордонних регіонах на практиці застосовуються законодавчі норми щодо осіб, яких повертають в Україні з Євросоюзу, виявляються прогалини, оцінюються потреби реадмісованих осіб.

Реклама

Начальник відділу по роботі з біженцями та соціальної інтеграції ГУ ДМС України в Закарпатській області Микола Товт ознайомив присутніх із ситуацією з шукачами притулку на Закарпатті. З початку року до міграційної служби із заявами за захистом звернулося 99 іноземців та осіб без громадянства. Переважна більшість – це громадяни Афганістану, Сирії та Сомалі. На обліку наразі перебуває 45 біженців та осіб, яким надано додатковий захист. Серед труднощів – брак кваліфікованих перекладачів, відсутність єдиної інформаційної системи шукачів притулку.

За результатами міжвідомчої зустрічі вироблено рекомендації, які ляжуть в основу подальшої реалізації угоди про реадмісію осіб в частині захисту інтересів біженців.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно