Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Голова Тячівської РДА провів нараду щодо актуальних проблем району

Голова Тячівської РДА провів нараду щодо актуальних проблем району

Голова Тячівської РДА провів нараду щодо актуальних проблем району

У понеділок при голові Тячівської райдержадміністрації Василю Дем’янчуку відбулася нарада з актуальних питань життєдіяльності району за участі керівників правоохоронних органів та голів місцевих рад. Насамперед, очільник району привітав присутніх голів з обранням на посаду керівників рад та закликав усіх до співпраці.

ВІДЕО ДНЯ

Відтак заступник військового комісара Тячівського районного військового комісаріату Юрій Клюшник інформував про ситуацію з проведенням осіннього призову на строкову військову службу. Вчергове нагадав, що саме керівники органів місцевого самоврядування разом з начальниками військових облікових столів відповідають за оповіщення та доставку призовників на проходження медичної комісії, – повідомляє прес-служба Тячівської райдержадміністрації.

На жаль, не всі голови рад відповідально  виконують ці обов’язки. І навіть при плані відправки з району до Збройних Сил України всього 27 осіб, його на сьогодні ще не виконано. Лише з таких населених пунктів як Бедевля, Вонігово, Дубове, Калини, Нересниця, Терново, Солотвино було доставлено призовників у райвійськкомат. В інших селах бажаючих служити в армії не знайшлося. Тому на місцях потрібно посилити як організаційну так і інформаційно-роз’яснювальну роботу серед призовної молоді щодо виконання громадянського і патріотичного обов’язку.

Реклама

Тим паче, що на сьогодні з боку держави суттєво збільшено соціальний захист військовозобов’язаних. Так, призовникам, які йдуть до Збройних Сил, виплачуються одноразово дві мінімальні заробітні плати. Що важливо, солдат не направляють у зону АТО, всі вони проходитимуть службу на місці постійної дислокації частини.

Однак у той же час посилено і відповідальність за ухиляння від служби, про що більш детально наголосив прокурор району Степан Жовнір. Так, у районі нещодавно зареєстровано випадок, коли особа визнана медичною комісією як придатна на службу, не з’явилась безпосередньо на відправлення, тож проти неї оголошено підозру і така особа понесе кримінальну відповідальність.

Реклама

Більшу відповідальність нестимуть і ті посадові особи, які повинні забезпечувати сповіщення і доставку військовозобов’язаних  до райвіськкомату. За невиконання посадових обов’язків передбачена як адміністративна, кримінально-правова відповідальність, так і доцільність перебування  на обраній посаді.  Однак вдаватися до таких методів вкрай неприємливо. Важливо забезпечувати захист та правовий порядок у державі на основі підвищення громадянської свідомості та вихованні патріотизму.

Про це також підкреслив у своєму зверненні до присутніх голів місцевих рад  в.о начальника райвідділу міліції Павло Маскалюк. А також розповів як на даний час проходить реорганізація міліції, і які завдання стоятимуть перед новими поліцейськими у плані захисту правопорядку та териоріальної цілісності нашої держави. Тячівські міліціонери гідно виконують свій обов’язок і навіть на сьогодні декілька осіб відправлено у зону АТО.

Підводячи підсумки обговорення даного питання голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем’янчук звернувся до новообраних голів місцевих рад відповідально поставитися до забезпечення призову на строкову службу, щоб виконати поставлені перед кожною радою планові завдання. Адже це стане показником того,  хто як ставиться до своєї роботи. А якщо людина свідомо йшла на вибори і отримала перемогу, то повинна так же свідомо виконувати свої обовязки.

Реклама

Окрім цього на нараді розглянуто питання  про підключення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно Єдиного державного реєстру, з приводу чого інформував керівник апарату державної адміністрації Богдан Макусій. Ним було доведено до відома,   з 1 жовтня 2015 року  державні органи мають право отримуватимуть відомості з Єдиного державного реєстру виключно самостійно в електронній формі, без права витребування додаткових довідок та інших документів від громадян. Тому для тих, хто ще не встиг це оформити, необхідно направити заявку оформлену відповідно до договору на адресу Державного підприємства «Інформаційно-ресурсний центр».

Також заступник голови райдержадміністрації Василь Каганець нагадав головам рад про можливість залучення коштів з Фонду регіонального розвитку до кінця цього року та подачі заявок на наступний рік. При цьому прерогатива надається об’єднаним громадам, якими у нас є Тячівська і Вільховецька. Однак і інші громади мають право подавати свої заявки. А також наголосив на необхідності завершення ремонту доріг на території тих рад, які здійснюються за рахунок субвенцій з обласного бюджету.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно