Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Урядовий кур’єр" привітав "Панораму" з ювілеєм

"Урядовий кур’єр" привітав "Панораму" з ювілеєм

На адресу колективу газети «Панорама» надійшла вітальна листівка від Сергія Браги, головного редактора  газети центральних органів виконавчої влади України – «Урядовий кур’єр».

ВІДЕО ДНЯ

У листівці головред вітає редакцію та читачів газети із знаменною подією – 70-річчям з дня виходу в світ першого номера «Прапора перемоги», традиції якої з 24 серпня 1990 року понесла у світ сучасна «Панорама».

«Пройшовши першою і поки що єдиною на Закарпатті процес роздержавлення, «Панорама» продемонструвала не лише право незалежних медіа на життя, а й на динамічний розвиток. «Урядовий кур’єр» із приємністю констатував створення на базі редакції справжнього інформаційного холдингу «Панорама медіа групи», до складу якого входять дві газети, рекламно-інформаційна агенція, потужне інтернет-видання та прес-центр.

Реклама

Бажаємо усім панорамівцям – колишнім і нинішнім, їхнім шанувальникам і друзям міцного здоров’я, гострого пера, мирного неба та вдячних читачів», – йдеться у вітальній листівці.

"Урядовий кур’єр" привітав "Панораму" з ювілеєм – 01
Реклама

Найщиріші вітання на адресу редакції надійшли і від голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

«Щиро вітаю журналістів та читачів із знаменною подією – 70-річчям виходу у світ першого номеру Вашої газети. Він прийшов до читацької аудиторії 7 грудня пам’ятного 1945 року під назвою «Прапор перемоги». Упродовж всієї радянської епохи переможний прапор мукачівської міськрайонки  гордо майорів над краєм», – йдеться у вітальному листі.

«У дусі тодішніх віянь рівно за рік до здобуття Україною незалежності, газету перейменували на «Панораму». І ось уже чверть століття новинка намагається панорамно відображати події у світі, в Україні і рідному Закарпатті.

Реклама

За моєї першої губернаторської каденції на Закарпатті Ваша газета у квітні 2002 року стала самостійною і незалежною, першою серед міськрайонок краю пустилася у вільне плавання. А піонерам завжди непросто, на кожному кроці на них чатують різні труднощі і перепони. Обійти їх не завжди вдається й часописам, за якими стоїть крупний капітал.

"Урядовий кур’єр" привітав "Панораму" з ювілеєм – 02

А незалежна «Панорама» живе, тримає державницьку лінію об’єктивності і правди, приростає читачами. Прийнятий днями парламентом закон про реформування друкованих ЗМІ ще раз довів, що іншої альтернативи  вільному слову, аніж роздержавлення – немає. А за словами великого Каменяра «і лиш тоді підуть по цій дорозі люди, як ми проб’єм її і вирівняєм всюди…»

Бажаю панорамівцям усіх поколінь здоров’я, віри у власні сили, повної перемоги свободи слова.

Слава Україні!», – зазначається у листі.

Приємні вітальні слова редакція також прочитала у листі Василя Дурдинця – державного, політичного та громадського діяча і дипломата.

«З радістю і душевним хвилюванням прийняв звістку про семидесятирічний ювілей близької моєму серцю газети «Панорама» з рідної мені Мукачівщини. Мені було вісім років, коли неподалік Ромочевиці, звідки моє коріння, у славному місті Мукачеві 7 грудня 1945 р. почала виходити новинка «Прапор перемоги». З неї я і мої земляки упродовж десятиліть  черпали інформацію про життя рідного краю, країни та світу. І хоча доля кидала мене від Львова до Москви і Києва, саме мукачівська міськрайонка слугувала часто тією материнською пуповиною, що єднала мене, як і тисячі закарпатців, з отчою землею.

Реклама

Рівно за рік (!) до здобуття Україною державної незалежності наш «прапорець», як шанобливо називали його люди, став зватись «Панорамою». А я, завдячуючи долі, піднявшись до депутатських і міністерських вершин, ставши генералом внутрішньої служби України і навіть очоливши український уряд, з-поміж десятків видань завжди, як тільки випадала нагода, з трепетом брав у руки рідну «Панораму» – які новини на моїй малій Батьківщині?

"Урядовий кур’єр" привітав "Панораму" з ювілеєм – 03

Щиро вдячний газеті за публікацію моїх автобіографічних матеріалів, у яких намагався донести до юні головне: «Пам’ятайте: доля, кар’єра, удача залежить передусім від кожного особисто». Також завдячуючи журналістам «Панорами» та її дітища інтернет-видання «Панорама Мукачева» (нині «PMG.ua»), тисячі читачів довідалися про відкриття у моїй рідній Залужанській школі ініційованого мною «Музею видатних випускників школи» та отримали путівник по музейному закладу. А скільки на рахунку панорамівців таких негучних, але корисних людям справ зроблено на довгому віку газети.

З ювілеєм, Вас, друзі! Ми, читачі, любимо Вас, шануємо і честуємо!», – зазначає Василь Васильович.

«Про Вашу творчу діяльність знає не тільки Закарпаття, а й вся Україна. Ми є також шанувальниками Вашої медіа-роботи», – із таких слів розпочинається лист Петра Варшавця, к. т. н., академіка Академії будівництва України, Заслуженого працівника промисловості, засновника компанії «Фасад».

«Тому від імені компанії «Фасад» та  від себе особисто хочу привітати всіх співробітників редакції газети «Панорама», ветеранів, і тих, хто вливався в колектив протягом цих років, із поважним  ювілеєм! Адже кожен з Вас вніс свій вклад у становлення газети та її розвиток.

Впродовж  70 років на сторінках «Панорами» висвітлювалась яскрава історія  Закарпатського краю. Всі ці роки газета професійно і ефективно інформувала своїх читачів з широкого кола питань, що мають актуальне значення для суспільства. Але сьогодні Ви, Василю Васильовичу, як шеф-редактор, завдяки творчому пошуку і напруженій праці підняли її на більш високий рівень!

Реклама
"Урядовий кур’єр" привітав "Панораму" з ювілеєм – 04

Дякую за сумлінне і чесне служіння  своєму покликанню, об’єктивності у висвітленні подій, послідовній громадянській і патріотичній позиції.

Бажаю Вам невичерпного натхнення, справжніх журналістських успіхів, прихильного та вдячного читача!», – йдеться у листі Петра Варшавця.

Не оминув ювілей газети й Іван Іванович Мигович, член Спілки журналістів СРСР з 1962 р., директор Інституту проблем соціалізму (м. Київ), доктор філософських наук, професор, дійсний член Української академії політичних наук, народний депутат України ІІІ-ІV скликання.

«Щиро вітаю колектив редакції, шанувальників газети «Панорама» з 70-річчям. Створена невдовзі після визволення Закарпатської України (традиційно Підкарпатська Русь) Червоною армією та возз’єднання краю з Радянською Україною в складі СРСР, попередниця «Панорами» міськрайонна газета з символічною назвою «Прапор перемоги» активно сприяла становленню органів радянської влади, здійснюваних нею соціалістичних перетворень, формуванню міжнаціональної злагоди і творчої співпраці на Мукачівщині, підвищенню добробуту, зростанню політичної культури і соціальної активності населення.

Користуючись нагодою, висловлюю вдячність ветеранам і колективу газети за підтримку мене (учня сільськогосподарського технікуму в 1956-1960 рр.), як громадського кореспондента, в опануванні професії журналіста (в Українському поліграфічному інституті ім. І.Федорова), у подальшій комсомольській, партійній, депутатській і науково-просвітницькій діяльності.

Ваша газета впродовж десятиліть була кузнею журналістських кадрів, якою у мій час опікувався патріарх друкованого слова М.М.Дашковський.

Реклама

Бажаю працівникам і авторському активу «Панорами» творчих сил, натхнення і нових здобутків у збереженні та розвитку кращих традицій радянської преси, захисті законних прав і насущних інтересів трудящих, здійсненні на Закарпатті прогресивних перетворень, утвердженні в суспільстві благородних ідеалів соціальної справедливості, рівності, братерства народів», – зазначив Іван Мигович.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно