Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Cудмедекспертиза підтвердила смерть пари ужгородських пенсіонерів через отруєння чадним газом

Cудмедекспертиза підтвердила смерть пари ужгородських пенсіонерів через отруєння чадним газом

Cудмедекспертиза підтвердила смерть пари ужгородських пенсіонерів через отруєння чадним газом

ПАТ «Закарпатгаз» отримало повідомлення Ужгородського міжрайонного відділення судово-медичної експертизи, що підтверджує факт смерті двох пенсіонерів з вул. Підгірної, що стався 10 січня 2016 року в обласному центрі – Тібора Ш. 1940 р.н. та Катерини К. 1938 р.н. – внаслідок гострого отруєння оксидом вуглецю. Згідно з висновками експертизи, констатує в повідомленні завідувач Ужгородським міжрайонним відділенням Ярослав Товтин, в крові загиблого виявлено карбоксигемоглобіну в концентрації 66%, а в крові загиблої -71%. 

ВІДЕО ДНЯ

Причини, обставини та винних у трагедії з‘ясовує комісія, очолювана представником Управління Держпраці у Закарпатській області. Про результати розслідування та вжиті заходи буде повідомлено додатково.

ПАТ «Закарпатгаз» застерігає: відповідно до Правил безпеки систем газопостачання, затверджених Міністерством юстиції України 08.06.2015 року, безпосередньо власник несе відповідальність за технічний стан і безпеку користування газопроводами та газовими приладами, димовими й вентиляційними каналами.

Реклама

Згідно з чинним законодавством саме власник, орендар чи користувач повинен забезпечити своєчасну перевірку стану газоспоживаючого обладнання та, за потреби, проводити ремонт димових і вентиляційних каналів, оголовків димоходів, а також повідомляти газорозподільне підприємство про необхідність відключення несправних газових приладів. Категорично заборонено також влаштування витяжної вентиляції зі штучним спонуканням, - констатує перший заступник голови правління-головний інженер ПАТ «Закарпатгаз» Андрій Горват.

Довідка: Протягом 2015 року в Закарпатті зафіксовано два нещасних випадки, які сталися внаслідок отруєння чадним газом, що зайвий раз підтверджує недостатню увагу споживачів до правил експлуатації газоспоживаючого обладнання та стану димових і вентиляційних каналів у їхніх помешканнях. Випадки мали місце у Мукачеві та Хусті. В них потерпіло п’ять осіб, три з яких – смертельно.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно