Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

НПП "Синевир" відправив першу партію батарейок на переробку

З батарейками нам доводиться контактувати майже щодня. Вони нам потрібні для пульта від телевізора, будильників, радіоприймачів, фотоапаратів тощо. Відпрацьовані батарейки зазвичай часто викидають у смітники або ж у навколишнє середовище, не усвідомлюючи, яку страшну загрозу вони можуть спричинити для кожного з нас.

ВІДЕО ДНЯ

Як відомо, одна пальчикова батарейка, потрапляючи в навколишнє середовище, забруднює важкими металами 400 літрів води та 20 кв.м грунту. Не важко уявити, якої шкоди завдадуть викинуті на смітник сотні а то і тисячі відпрацьованих батарейок.

Грунтові води в зв᾿язку з невеликою глибиною їх залягання, легко забруднюються такими важкими металами, як цинк, марганець, свинець, ртуть тощо. Така вода, отруєна батарейками, легко потрапляє в колодязі і стає непридатною для споживання. Часом людина може і недогадуватися, що причиною недуг та хвороб є бездумно викинуті у природу малі джерела струму.

Реклама

З огляду на це, три роки тому НПП «Синевир» ініціював екологічну акцію зі збору відпрацьованих батарейок. В регіоні встановлено ряд спеціальних коробок для малих джерел струму, проводиться широка роз’яснювальна робота.

Нещодавно зібрано і відправлено першу партію батарейок, на переробку до державного підприємства «Аргентум» (місто Львів).

Реклама

Нагадуємо, що дана акція діє на постійній основі, тому приєднатися до неї можна будь-коли.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно