Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді можуть встановити пам’ятник відомому політику Мілану Штефанику

В Ужгороді можуть встановити пам’ятник відомому політику Мілану Штефанику

В Ужгороді можуть встановити пам’ятник відомому політику Мілану Штефанику

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв зустрівся сьогодні із Генеральним консулом Словацької Республіки в Ужгороді Янкою Буріановою. Обговорили перспективи розширення співробітництва обласного центру Закарпаття та Словаччини у політичній, економічній та культурній сферах. 

ВІДЕО ДНЯ

Пані Янка Буріанова порушила перед міським головою питання про встановлення в Ужгороді пам’ятника відомому не тільки у Словаччині, а й у всьому світі політичному діячу, генералу французької армії, астроному Мілану Растиславу Штефанику. Зважаючи на те, що в обласному центрі Закарпаття компактно проживають представники словацької національної меншини, було б дуже доречним увіковічнити пам’ять славетного земляка. Представники словацького консульства не вперше піднімають це питання, однак є надія, що нова команда міської влади доведе цей благородний почин до логічного завершення, – інформує Ужгородська міська рада.

Богдан Андріїв зазначив, що ми маємо великі можливості для всебічної співпраці між прикордонними регіонами, адже Закарпаття, і, зокрема його обласний центр, та Словаччину давно об’єднують  історичні та культурні взаємини, співробітництво у науковій та гуманітарній сферах. Також міський голова підтримав пропозицію про встановлення в Ужгороді на знак дружби пам’ятника Мілану Штефанику.

Реклама

Уже найближчими днями збереться науково-художня рада міста для затвердження  ескізу пам’ятника. Встановити його планують у сквері імені Томаша Масарика, що є логічним, адже справи цих видатних діячів-соратників залишили по собі добру пам’ять серед закарпатців.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно