Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Представники ОБСЄ поцікавились у мера Ужгорода соціально-економічною і політичною ситуацією у місті

Представники ОБСЄ поцікавились у мера Ужгорода соціально-економічною і політичною ситуацією у місті

Представники ОБСЄ поцікавились у мера Ужгорода соціально-економічною і політичною ситуацією у місті

Представники спеціальної спостережної місії ОБСЄ вчора, 3 лютого, зустрілися з міським головою Ужгорода Богданом Андріївим. Заступник керівника Івано-Франківського відділення СММ Джеймс Хант та його колега докладно розпитували про соціально-економічну і політичну ситуацію в місті, як нова команда міської влади виконує програму, з якою ішла на вибори, про запровадження адміністративно-територіальної реформи, децентралізацію, як живуть у місті переселенці із зони АТО, про допомогу учасникам бойових дій, демобілізованим тощо.  

ВІДЕО ДНЯ

Міський голова стисло ознайомив гостей з економічним та культурним потенціалом Ужгорода, роботою тут і в районі великих промислових компаній, розповів про нинішню і перспективну співпрацю в рамках міжнародних проектів та з численними містами-побратимами. Наголосив, що головне завдання, яке ставить перед собою нова міська влада – змінити якість життя мешканців обласного центру через покращення надання послуг: комунальних, транспортних, забезпечення якісного і безперебійного водопостачання, перехід на енергозберігаючі альтернативні газовому системи опалення, утеплення будівель, збереження архітектури і самобутності історичного центру.

Богдан Євстафійович підкреслив, що в Ужгороді віками без будь-яких конфліктів живуть представники різних культур, віросповідань, а зараз ще й сотні студентів із багатьох країн світу, які вчаться в Ужгородському національному університеті. Також, хоча місто поруч із кордонами двох країн Європи і відчуває значний потік проїжджих, ніякої загрози безпеці мешканців і гостей немає, а рівень злочинності один із найнижчих в Україні.

Реклама

Докладно цікавилися представники ОБСЄ, як інтегруються в життя Ужгорода переселенці, програмами допомоги з міського бюджету для харчування в садочках і школах цим родинам.  Йшлося також про надання земельних ділянок учасникам АТО та позицію міської влади щодо внесення працівниками обласного Держгеокадастру частини масиву, де виділені ділянки, у державний кадастр як власність держпідприємства «Ужгородський радгосп», що перебуває в процесі ліквідації. Богдан Андріїв пояснив, що ці землі ще в 2009 році судом передані у власність територіальної громади Ужгорода і міська влада зробить все для захисту прав та інтересів захисників країни.  

Джеймс Хант розповів, що кілька місяців провів у Маріуполі та Донецьку, зокрема, був свідком героїчного захисту Донецького аеропорту, а тому особливо цінує спокійне і мирне життя на заході України, чим, серед інших міст, відзначається й Ужгород.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно