Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородська міськрада хоче перезатвердити містобудівну документацію

Ужгородська міськрада хоче перезатвердити містобудівну документацію

Ужгородська міськрада хоче перезатвердити містобудівну документацію

На підставі рекомендацій постійної комісії з питань регулювання земельних відносин, містобудування та архітектури, враховуючи висновки громадських слухань, міська рада хоче вважати таким, що втратило чинність рішення XXVІI сесії міської ради VI скликання 09.11.2015 року №1881 «Про затвердження містобудівної документації».

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, це рішення у суді саме оскаржують місцеві активісти. 

Відповідно нові та легітимні депутати хочуть затвердити містобудівну документацію:

Реклама

– "Коригування генерального плану м. Ужгорода", виконану Державним підприємством "Український державний науково-дослідний інститут
проектування міст "Діпромісто" імені Ю.М.Білоконя"; 

– "Історико-архітектурний опорний план м. Ужгорода Закарпатської області з визначенням меж і режимів використання зон охорони пам’яток та історичних ареалів", розроблений Науково-дослідним інститутом пам’яткоохоронних досліджень як невід’ємну частину генерального плану;

Реклама

– "План зонування території м. Ужгорода", виконану Державним підприємством "Український державний науково-дослідний інститут проектування міст "Діпромісто" імені Ю.М.Білоконя".

Цим же проекторм рішення надається дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо впорядкування території міста Ужгород та відкликається з проведення державної експертизи містобудівна документація "Внесення змін до генерального плану та плану зонування території міста Ужгород» з Державного підприємства «Спеціальна державна експертна організація - Центральна служба Української державної будівельної експертизи» ДП «Укржбудекспертиза» (бульвар Лесі Українки, 26, м. Київ, 01133).

У цьому ж проекті рішення Ужгородська міськрада передбачає тимчасове припинення видачі містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок на територіях міста на об’єкти та на земельні ділянки, які перебувають у комунальній власності, а також хоче встановити мораторій на прийняття рішень сесією Ужгородської міської ради щодо надання дозволів на розробку проектів землеустрою, затвердження проектів землеустрою, зміни цільового призначення земельних ділянок та іншої документації із землеустрою на територіях міста, які перебувають у власності територіальної громади міста Ужгорода та не надані у власність та/або користування фізичним і юридичним особам.

Реклама

Втім, обмеження діятимуть лише на певний перелік об’єктів та до офіційного і остаточного затвердження містоудівної документації.  

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно