Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Проблема "пересічок": водії автомобілів з іноземними номерами вийшли на протести

Проблема "пересічок": водії автомобілів з іноземними номерами вийшли на протести

Проблема "пересічок": водії автомобілів з іноземними номерами вийшли на протести
Скандал вибухнув після того, як на КПП в Закарпатті перестали приймати різні довідки по відстрочці так званої "пересічки".
ВІДЕО ДНЯ

Водії автомобілів з іноземною реєстрацією повністю заблокували перетин кордону в обидва напрямки в пункті пропуску "Ужгород-Вишнє Немецке".

Причиною блокади є те, що центральний апарат ДФС зменшив терміни перебування авто з іноземними номерами з 5-ти діб до трьох.

Реклама

Згодом стало відомо, що водії транспортних засобів з іноземною реєстрацією Тячівського та Рахівського районів також заблокували КПП «Солотвино». Скандал вибухнув після того, як на КПП в Закарпатті перестали приймати різні довідки по відстрочці так званої "пересічки" – обов’язкової процедури, яку водії авто на іноземній реєстрації повинні виконувати кожні 5 днів.

У свою чергу, ГУ Національної поліції у Закарпатській області нагадує, що блокування автомагістралей – це кримінально-карний злочин. Поліцейські закликають громадян, зокрема, власників транзитних авто, поводитися відповідно до закону. 

Реклама

"Якщо будуть звернення і будуть заподіяні збитки в результаті цього правопорушення (блокування автомагістралей), відомості будуть внесені до ЄРДР відповідно до ст.279 ККУ (Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства). Карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років", – зазначили правоохоронці.

Після візиту очільника Закарпаття до блокувальників кордону, вирішено було сісти за стіл переговорів.

У ході зустрічі голови ОДА Геннадія Москаля, керівництва Закарпатської митниці та командування прикордонних загонів із представниками власників автомобілів з іноземною реєстрацією досягнуто конкретних домовленостей, завдяки яким кордон буде розблоковано, а автомобілісти зможуть користуватися попередніми правилами «пересічки» до вирішення проблеми на законодавчому рівні.

Реклама

"По-перше, створено робочу групу з представників «іноземних автомобілістів» та Закарпатської митниці. Спільна група  в стислі терміни (до обіду п’ятниці, 11.03) розробить пропозиції щодо приведення законодавства України у відповідність до Стамбульської конвенції, яка регламентує порядок тимчасового ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією на територію інших країн.

До вирішення питання «пересічки» на законодавчому рівні (що може зайняти тривалий час) власники автомобілів з іноземною реєстрацією перетинатимуть кордон за теперішнім законодавством – щоп’ять днів. При цьому митниця, як і раніше, братиме до уваги довідки зі станцій техобслуговування щодо поламок автомобілів і вважатиме їх підставою для відстрочки перетину кордону. Але зі свого боку перевірятиме такі довідки і в разі їх недостовірності накладатиме на порушників штрафи, передбачені діючим законодавством", – повідомляє очільник Закарпаття.

За результатами зустрічі в ОДА сьогодні з обіду, 10 березня, блокування контрольно-пропускних пунктів власниками автомобілів з іноземною реєстрацією буде зняте.

"На цій проблемі вже роками «піаряться» всі нардепи від області, однак нічого конкретного ніхто так і не зробив, – заявляє Г.Москаль. –  Оскільки зміни до законодавства можна ввести тільки на рівні центральних органів державної влади, я особисто просуватиму їх, використовуючи свої зв’язки, знайомства і т.д. Питання «пересічки» неможливо вирішити швидко, але й залишати його на самоплив не можна. Інакше Закарпаття буде жити від одного подібного конфлікту до іншого", – додав губернатор.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно