Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Закарпатській облраді відбулися засідання одразу чотирьох комісій

У Закарпатській облраді відбулися засідання одразу чотирьох комісій

У Закарпатській облраді відбулися засідання одразу чотирьох комісій

У четвер, 10 березня, закарпатські депутати продовжили обговорення проектів рішень, що виносяться на розгляд третього пленарного засідання другої сесії облради сьомого скликання.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, відбулося засідання чотирьох комісій: з питань транскордонного співробітництва, розвитку туризму та рекреації (голова – Пейтер Ч.А), з питань агропромислового комплексу, розвитку села, адміністративно-територіального та земельного устрою (голова – Голубка П.П.), з питань законності, правопорядку, майна та приватизації, регламенту (голова – Русин В.П.), з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності а інвестицій (голова – Андріїв А.Є), – зазначає прес-служба Закарпатської облради.

Голова обласної ради Михайло Рівіс висловив ряд слушних пропозицій до проектів рішень, представлених на розгляд депутатам розробниками – начальниками управлінь ОДА та керівниками обласних установ.

Реклама

Предметне обговорення серед членів постійних комісій викликали проекти рішень про затвердження нових регіональних програм у галузі медицини, освіти, земельних відносин, архівної справи, енергоефективності, зміни і доповнення до вже діючих обласних програм, ухвалених рішеннями попередніх сесій.

На комісії з питань агропромислового комплексу, розвитку села, адміністративно-територіального та земельного устрою найперше розглянули профільні питання. Зокрема, Про Програму розвитку та підтримки галузі рослинництва в області на 2016-2020 роки.

Реклама

Програма – важлива, вона покликана сприяти створенню належних умов для розвитку товарного виробництва продукції рослинництва, досягненню позитивних змін у галузі шляхом нарощування рослинницької продукції, підвищенню рівня забезпеченості області продуктами харчування.

Як повідомив новопризначений керівник департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Лесьо, для збільшення валового виробництва зернових культур та забезпечення покращення динаміки у зерновиробництві структури посівних площ, пропонується надавати часткове відшкодування сільськогосподарським підприємствам, які здійснили посів базовим та сертифікованим насінням на площі від 10 га ярої та озимої пшениці в розмірі 500 гривень на 1 га посіву. Відшкодовуватиметься також придбання елітного та суперелітного сертифікованого насіння зернових культур до 100 відсотків повної вартості. Йдеться і про здешевлення витрат при вирощуванні плодорозсадниками області плодових, ягідних, виноградних, горіхоплідних саджанців і реалізованих для товаровиробників області на пільгових умовах за придбаний садивний матеріал до 100 відсотків витрат.

Обговорили і проект рішення про оголошення об’єкта природно-заповідного фонду. Йдеться про ботанічний заказник «Ботар», що на території Виноградівського району. Це допоможе зберегти єдину ділянку не каналізованого природного русла річки Ботар з її заплавними комплексами. «Закарпаття має унікальні природні цінності, які викликають велике захоплення у європейців, а тому цей рішення слід підтримати», – наголосив секретар комісії Валерій Мурга.

Реклама

Жваво обговорено проект рішення про Регіональну програму розвитку земельних відносин у Закарпатській області на 2016 рік. Депутати поставили низку запитань в.о. начальнику Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області Богдану Хранюку, на які він дав вичерпні відповіді. Після чого голова комісії Петро Голубка запропонував провести спільне засідання профільної комісії, управління Держгеокадастру та сільськогосподарської інспекції щодо наболілих земельних питань, які потребують чітких рішень.

Неабияку зацікавленість проявили депутати до проектів рішень з питань економічного і соціального розвитку краю на цей рік, освіти, медицини, транскордонного співробітництва, соціального захисту громадян та фінансового блоку питань.

Висловлено низку зауважень і пропозицій до обговорюваних питань, які після узагальнення розглядатимуться президією обласної ради.

– Ми своїми рішеннями повинні допомагати вирішувати проблеми, які тривожать наші громади і кожна законна ініціатива в цьому напрямку матиме мою підтримку і схвалення, – наголосив голова облради Михайло Рівіс.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно