Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Вишкові відбулась виставка робіт митця Йосипа Маркуша

У Вишкові відбулась виставка робіт митця Йосипа Маркуша

Близько півсотні робіт презентував на першій персональній виставці з нагоди 65-річного ювілею вишківський умілець Йосип Маркуш.

ВІДЕО ДНЯ

Автор експозиції – митець не за освітою, а за покликанням – досконало володіє дивовижним мистецтвом викладання мозаїки з каменю, піску, морських мушель. Кожна робота – копітка ручна праця, і абсолютно ніяких фарб.

У минулому пан Йосип – столяр-будівельник. Ось уже протягом двох десятків років займається незвичним ремеслом, аналогів якому важко відшукати не те, що в Закарпатті, але й по всій Україні. Митець створює декоративні композиції з каменю та піску. Зокрема, основними компонентами його робіт є тверді гірські породи, які перетирає на порох. Вишківчанину вдається, використовуючи природні кольори матеріалу, створювати цілі картини, здебільшого пейзажі. Чимало робіт присвячує морській тематиці.

Реклама

– Я дуже люблю нашу природу. Вона надихає і водночас надає матеріал для роботи. Окрім кам’яних та пісочних мозаїк, захоплююся виготовленням інших декоративних композицій, приміром, виготовляю з дерева фігури різних тварин, підсвічники, рами для люстерок тощо. Але особливо подобається оздоблювати кам’яними орнаментами фасади будинків, створювати панно, – каже Йосип Павлович.

Пан Йосип – автор і масштабних просторових фресок. Першою творчою роботою, яка надихнула на подальшу мистецьку діяльність, стало оздоблення одного із дошкільних закладів селища декоративною веселкою, викладеною з різнокольорових камінців. Опісля було чимало приватних проектів.

Реклама

– Вишково багате на обдарованих непересічних особистостей, це і художники, різьбярі, майстрині з кукурудзоплетіння. Їхні роботи не залишають байдужими серця багатьох. Щиро пишаємося талановитим земляком, бажаємо подальших творчих успіхів, які прославляють наше мальовниче селище далеко за межами України, – зазначив голова творчого об`єднання «Арт-Вишково» Міклош Штець.

Виставка триватиме до травня. Тож усі бажаючі зможуть долучитися до кам’яного мистецтва і поринути в світ фантазій вишківського умільця.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно