Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Михайло Рівіс у Європарламенті разом із дітьми написав побажання та наклеїв на карту світу голубів миру

Михайло Рівіс у Європарламенті разом із дітьми написав побажання та наклеїв на карту світу голубів миру

Михайло Рівіс у Європарламенті разом із дітьми написав побажання та наклеїв на карту світу голубів миру

Під час офіційного візиту в Брюссель голова Закарпатської облради Михайло Рівіс мав честь підтримати ініціаторів міжнародного проекту «Діти за мир у всьому світі» – президента фонду Відродження Катерину Бужинську, Почесного консула Угорщини в Івано-Франківську Василя Вишиванюка та палких маленьких ентузіастів. До заходу також долучився голова Загальних зборів області Саболч-Сатмар-Берег Оскар Шестак, директор ЄОТС ТИСА Андреа Сабоне Цап та її заступник – Юдіта Євчак.

ВІДЕО ДНЯ

Група українських дітей в рамках міжнародного соціального проекту «Діти за мир у всьому світі», який об’єднує 35 країн світу, відвідали Європарламент у Брюсселі, де мали зустрічі з європарламентарями Угорщини та Болгарії, з надзвичайними і повноважними послами України та Угорщини, високоповажними гостями. Посланці миру презентували свій проект у Європейському парламенті. Разом з ними Михайло Рівіс написав побажання та наклеїв на карту світу голубів миру. Серед дітей виявилося четверо ужгородців, які радісно повідомили закарпатській делегації: «Ми теж з Ужгорода!», – пише прес-служба Закарпатської облради.

Представник Європарламенту від Болгарії Еміл Радеф та болгарські євродепутати організували теплий прийом для українських дітей, запросили на презентацію проекту європарлементарів з інших країн. Офіційна частина розпочалась із вітального слова народної артистки України, президента благодійного фонду «Відродження Прикарпаття» Катерини Бужинської, депутата Європарламенту Андреї Бачкар, Надзвичайного та Повноважного посла Угорщини в Бельгії Золтана Нагі, Надзвичайного та Повноважного посла України в Бельгії Миколи Точитського, заступника голови місії Болгарії в Бельгіїї Радки Балабанової, Почесного консула Угорщини в м.Івано-Франківськ та Івано-Франківській області Василя Вишиванюка. У презентації проекту разом із дітьми прийняли участь також віце-президент Фонду «Відродження Прикарпаття» Дмитро Мормуль та голова Закарпаської обласної ради IV скликання Володимир Чубірко.

Реклама
Михайло Рівіс у Європарламенті разом із дітьми написав побажання та наклеїв на карту світу голубів миру – 01

– Українські діти приїхали в Європарламент, аби заявити про себе, бути почутими, жити всім у мирі та злагоді. Звертачись до євро парламентарів, вони закликали допомогти відстояти їх права на життя, на захист від збройних конфліктів, як це передбачено Конвенцією ООН. У рамках цього проекту юні українці привернули увагу інших країн світу до нашої держави, зокрема до збройного конфлікту на сході України. Діти власноруч виготовили карту миру України з шаблонів голубів миру та передали естафету своїм ровесникам з країн ЄС, а також українській діаспорі, палко закликаючи усіх об’єднатися заради миру у всьому світі, зокрема в Україні, - розповів присутнім на заході журналістам голова облради Михайло Рівіс.  

Реклама

Завдяки підтримці меценатів та партнерів, міжнародний соціальний проект «Діти за мир у всьому світі» вже успішно проведено у двадцяти одній країні, а саме: в Угорщині, Болгарії, Ромунії, Чехії, Словаччині, Австрії, Сербії, Словенії, Естонії, Хорватії, Боснії та Герцеговині, Латвії, Литві, Польщі, Швейцарії, Ізраїлі, Франції, Дюксембург та Бельгії.

За словами Катерини Бужинської, в рамках проекту ведуться переговори про можливість направлення дітей учасників АТО та внутрішніх переселених осіб, дітей сиріт зі всієї України на оздоровлення у країни-учасниці даного проекту влітку 2016 року. Як приклад, Болгарський уряд готовий прийняти та профінансувати оздоровлення та відпочинок близько 300 дітей.

Михайло Рівіс у Європарламенті разом із дітьми написав побажання та наклеїв на карту світу голубів миру – 02
Реклама

Учасники проекту виготовили та презентували карту миру Бельгії в Європарламенті та передали відеозвернення від дітей із Східної Украіни із закликом Миру. Всі присутні долучилися до проекту, написавши на символічних голубах побажання миру та розмістивши їх на створеній руками дітей карті.

Потім маленькі українці разом із народною артисткою України Катериною Бужинською презентували гімн міжнародного соціального проекту «Діти за мир у всьому світі», метою якого є консолідація всього світу заради миру і добробуту дітей. Пісня «Діти за мир у всьому світі», автор якої Ірина Батюк, справила приємне враження та викликала бурхливі оплески у всіх присутніх у залі Європарламенту.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно