Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Тут всі п’ють каву. Смакують кожною хвилиною...", – переселенка із Авдіївки розповіла, чому вона закохалась у Закарпаття

"Тут всі п’ють каву. Смакують кожною хвилиною...", – переселенка із Авдіївки розповіла, чому вона закохалась у Закарпаття

"Тут всі п’ють каву. Смакують кожною хвилиною...", – переселенка із Авдіївки розповіла, чому вона закохалась у Закарпаття
Ось ця яскрава, усміхнена та оптимістична дівчина два роки як – закарпатка. Родом же – із Авдіївки, що на Донеччині.
ВІДЕО ДНЯ

Ось ця яскрава, усміхнена та оптимістична дівчина два роки як – закарпатка. Родом же – із Авдіївки, що на Донеччині. У липні 2014-го, коли на її рідну землю прийшла неоголошена війна, після переїзду на Закарпаття рідних, Яна Мурзаєва теж покидає Донецьк. Зібравши мінімальну кількість речей, дівчина їде до батьків та зупиняється у Мукачеві. Тут і розпочинає зовсім нове життя. З нуля.

«Все получилось спонтанно. Родители быть здесь в санатории, младшая сестра была в положении и должна была тут рожать. Я приехала сюда, когда стало страшно и тяжело. Тут действительно не знала никого вообще. Думали, что родится ребенок, а на Востоке все закончится… Были настроены совсем на другие вещи. Когда поняли, что возвращаться некуда, да и смысла нет, решили обустраиваться здесь», – зазначає пані Яна.

Реклама

Спочатку дівчина знайомиться з волонтерами, які допомагають військовим. Думка про те, що хлопці зараз воюють за свободу її краю, наштовхнула Яну на волонтерську діяльність. Так, разом із командою людей доброї волі дівчина допомагає в Мукачівському військовому шпиталі.

«Я несколько раз увидела военных в форме, подошла пообщалась. Двое из ребят сказали, что только что вернулись из Авдеевки… У меня навернулись слезы на глаза. И я решила, что они воюют за нас, а я тут отсиживаюсь в мире, я должна помочь им, хоть каким-то образом. Я нашла палатку Наташи Зотовой. Потом я пришла в Мукачевский госпиталь. Очень огромное ощущение того, что в госпитале совсем другой дух. Мужчины эти знают цену всему. Цену дружбе, цену жизни. Они – совсем другие люди. К ним приходишь – и все переворачивается. Эти эмоции ни с чем не сравнимы. Ничем их не передать», – каже Яна Мурзаєва.

Реклама

За спеціальністю пані Яна – візажист. ЇЇ професія — створювати та дарувати іншим красу. У Донецьку дівчина залишила увесь свій модний реманент, тож довелося не тільки шукати роботу, а й купувати нове приладдя. Креативних та сміливих дівчат Яна зустріла і на Закарпатті. Зізнається, місцевих красунь відкриває для себе ледь чи не щодня.

"Тут всі п’ють каву. Смакують кожною хвилиною...", – переселенка із Авдіївки розповіла, чому вона закохалась у Закарпаття – 01

«Так как я имею свою замечательную специальность, я стала искать тут работу. Не нашла в Мукачево, нашла в Ужгороде. Сейчас открыла уже свое небольшое дело, обросла клиентами, знакомствами. Так и обустроилась. Все женщины хотят быть красивыми. Поэтому используют макияж. Когда я только приехала, думала, что тут девушки любят более натуральный макияж. Ничего креативного. Потом я начала писать статьи, в Фейсбуке, закидывать креативные идеи. Люди сказали, что им нравится. Есть девушки очень модные и стильные. Я их с каждым днем вижу все больше. Иногда даже сфоткать хочется. Есть смелые, креативные, классные».

Реклама

Яна Мурзаєва знається на модних тенденціях та впевнена: кожен клієнт – яскрава особистість, до якого потрібен свій особливий підхід. А ще необхідне усвідомлення, що пасуватиме тій чи іншій людині, безвідносно до гучних трендів.

Крім того, Яна на Закарпатті намагається надавати консультації стиліста. Для краю такі стильні послуги – в новинку. Спеціаліст за дуже короткий термін повинен стати ніби вашим близьким другом. А ще – важливо – відчувати кожну окрему особистість. Зробити усе можливе, аби людина комфортно себе почувала у тому одязі, який їй пасує.

За два роки Яна Мурзаєва звикла до неквапливого стилю життя закарпатців, а ще – полюбила тутешніх людей, яких зустріла чималу кількість. А ще – по-справжньому закохалася у красу наших гір та краєвидів.

«Здесь все очень «повільно», здесь все пьют каву. Смакуют каждой минутой, никто никута не спешит, наслаждаются жизнью, каждой минутой. Не бегут на работу, забывая о себе, о своем наслаждении внутреннем. Это конечно очень хорошо. В Киеве, Донецке – другой ритм жизни, другие условия. Там каждый кусочек времени дорога, стоит дорого. Поэтому люди покупают кофе в пластиковых стаканчиках и куда-то бегут. А здесь – горы, красота, есть на что посмотреть, есть о чем подумать. Тут другой воздух. Не хочется никуда спешить», — ділиться своїми враженнями Яна.

Дівчина не любить щось надовго планувати. Але впевнена: хоче і далі приносити користь людям. Створити дитячий проект та відкрити свою справу, більш об’ємну та креативну. А також знайти справжнє жіноче щастя.

Попри всі подорожі та відвідання різних куточків України, Яні Мурзаєвій подобається Закарпаття, за час тут відчула себе своєю, закарпаткою. Хто зна, що завтра утне доля, однак покидати край дівчина не планує. Хоче бути щасливою зараз і сьогодні.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно