Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Вийшла книга під назвою «Копашнівський Свято-Іоанно-Богословський монастир»

Вийшла книга під назвою «Копашнівський Свято-Іоанно-Богословський монастир»

Вийшла книга під назвою «Копашнівський Свято-Іоанно-Богословський монастир»
Нещодавно побачив світ історичний нарис про ще один монастир Закарпаття – Копашнівський. Книга під назвою «Копашнівський Свято-Іоанно-Богословський монастир» вийшла з під пера викладача Київської...

Нещодавно побачив світ історичний нарис про ще один монастир Закарпаття – Копашнівський.

ВІДЕО ДНЯ

Книга під назвою «Копашнівський Свято-Іоанно-Богословський монастир» вийшла з під пера викладача Київської духовної академії та семінарії, кандидата богослов’я – ієромонаха Іларіона (Кострець).

Своєю появою книга поповнила кагорту вже виданих історичних нарисів про монаші обителі в Домбоках, Ізі, Углі, Грушеві, Приборжавському, Драгові, Липчі та інших монастирях.

Реклама

Історичний нарис про жіночий монастир в селі Копашнево вийшов до ювілею, 20-ти річчя відродження обителі з благословення Високопреосвященнішого Марка, архієпископа Хустстького і Виноградівського, постійного члена Священного Синоду УПЦ.

Обсяг нарису складає 76 сторінок, які видрукувані на глянцевому папері у м’якому форматі.

Реклама

По структурі, праця дотримується класичного змісту в якому є історія заснування обителі її діяльність у радянські часи, період відродження та звичайно сьогодення. Автор надає перевагу хронологічному принципу викладу матеріалу. Нарис розділений на 4 глави. Цікавою є інформація про духівників обителі, її настоятельниць тощо.

У кінці нарису подано бібліографію праць з даної проблеми, перераховано назви основних архівних справ, монографій, дослідницьких статей та спогадів оформлених автором у письмовому вигляді.

Крім архівних джерел, автор активно використовує наукові дослідницькі праці Ю. Данильця, І. Хланти, архімандрита Василія (Проніна), архімандрита Гавриїла (Кризина), протоієрея Олександра Монича тощо.

Реклама

Слід відмітити, що у 2008 році про Копашнівський монастир вже був виданий невеликий нарис у авторстві згаданого вище І. Хланти та С. Мельника. Проте, нарис отця Іларіона є більш доповненим, розширеним та таким, що відповідає нормам і вимогам власне науково-дослідної, церковно-історичної праці.

Передмову до нарису написав науковий співробітник Богословсько-історичного науково-дослідного ценру імені архімандрита Василія (Проніна), протоієрей Олександр Гук.

Загалом праця ієромонаха Іларіона (Кострець) є його першою науковою спробою такого характеру. Вона спонукає церковних істориків заглибитися в дослідження давньої історії нашого краю.

Автора вітаємо з дебютом у науковому полі дослідження православного Закарпаття та бажаємо чергових наукових праць.

Протоієрей Олександр Монич, голова інформаційного відділу Мукачівської Єпархії, кандидат богослов’я МДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно