Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородці скаржаться на якість перевезень автобусів міського маршруту №2

Ужгородці скаржаться на якість перевезень автобусів міського маршруту №2

Ужгородці скаржаться на якість перевезень автобусів міського маршруту №2

Нестача автобусів, грубість водіїв, і нікому не відомий графік руху маршруток, – саме на такі проблеми найчастіше скаржаться ужгородські пасажири. Найбільше звернень до міської ради надійшло від пасажирів маршруту №2, який їздить від площі Шандора Петефі до військового містечка поблизу Горян. Їздить до восьмої години вечора кожні півгодини у будні, та щогодини у вихідні. Протяжність цього рейсу складає більше 6-ти кілометрів. Пані Вікторія, каже, що неодноразово зверталась до міської ради із скаргами.

ВІДЕО ДНЯ

"Двійка" – найжхливіша, найбрудніша маршрутка. Тут їздять як хочуть. То кожні півгодини, у вихідні раз в годину. Сидіти немає де. Лавочок теж нема. Де ж сидіти вагітним, дітям, людям похилого віку? А коли школа почнеться, то взагалі жах. Дітки запізнюються до школи, тому, що не вміщуються в автобус», – каже пані Вікторія, ужгородка, пасажир маршруту №2.

Водії ж цього сумнозвісного маршруту кажуть, що їздити частіше їм просто не вигідно, оскільки перевозять велику кількість пільговиків. Гроші ж які було виділено на пільгові перевезення, кажуть не отримали.

Реклама

"Якщо буде 2 автобуси їздити, то ми нічого не заробим. Пенсіонери їздять безкоштовно, учні – безкоштовно. 5 разів вже приймали і відміняли закон про безкоштовний проїзд учнів. Коли вже це неподобство закінчиться. Їхали зі мною на днях 8-10 учнів. Я питаю: «А ви куди?». Відповідають: «Їдемо побачити гарний ліс». Хоч би копійку заплатили", — зауважив пан Михайло, водій маршруту №2.

У міській раді, кажуть, що отримали велику кількість скарг щодо руху цього маршруту. І це питання зараз на етапі вирішення. Якщо перевізник не владнає цю проблему, то йому загрожує розірвання договору на перевезення.

Реклама

"По 2 маршруту у нас критична кількість скарг. Зараз у нас є інформація, що робота вже покращилась. Якщо ж скарги надходитимуть і надалі, то буде винесено питання на розгляд міськвиконкому про розірвання договору перевезення", – зазначив Петро Бобик, начальник відділу транспорту, державних закупівель та зв’язку.

Натомість у відділі транспорту наголошують, що 4 найважливіші маршрути: а саме №7, 8, 10 та 14 їздять до 23 години. І за необхідності графік руху будь якого маршруту можна змінити чи продовжити, для цього просять звертатись із пропозиціями до міської ради.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно