Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородський першокласник кумедно відповів на питання, чому він не хоче в школу

Ужгородський першокласник кумедно відповів на питання, чому він не хоче в школу

Ужгородський першокласник кумедно відповів на питання, чому він не хоче в школу
Фото: Н.Боднар

Цього року близько 18 тисяч першокласників розпочнуть свій шлях до країни Знань, а для понад 10 тисяч випускників перший дзвоник пролунає востаннє.

ВІДЕО ДНЯ

Тому кореспондент видання дізналась у першокласників, їх батьків та вчителів про їх емоції та відчуття.

Для першокласників сьогодні дуже хвилюючий день – вони вперше переступили поріг школи та сіли за парти. Тому для них цей день апріорі хороший.

Реклама

 «Сьогодні ми стали школярами і це дуже важливо. Мама завжди мені казала, що ходити до школи це буде почесно і що там нас навчать багатьом цікавим речам», – розповіла першокласниця Катерина Вовк.

Проте знайшли і такі, яким свято Першого дзвоника не до душі.

Реклама

«Я не хотів іти до школи, бо треба буде рано вставати і робити уроки.  І ще я не люблю їсти кашу, а мама мене змушує їсти зранку кашу», – поділився своїм «горем» учень першого класу Максим Юрченко.

Читайте також:
Із рукою на серці та під "Ще не вмерла України...": як ужгородський "Інтелект" перший дзвоник зустрічав

Батьки та вчителі, які вже пройшли не одне свято Першого дзвоника, розповіли, що це дуже хвилююче вести дітей до школи, до знань. Так, перша вчителька 1-Б класу ЗОШ №15 зізналась, що вона дуже переживає, адже з маленькими дітьми завжди важко працювати.

Реклама

 «Після того, як ти чотири роки вчила інших дітей, росла разом з ними, вдосконалювалась і розвивалась, дуже важко знову брати маленьких. Але я вірю, що цей випуск буде ще кращим за попередній», – розповіла педагог.

Батьки ж переймаються тим, що діти повинні суворо дотримуватись режиму та вчитись.

«Так, 1 вересня – це святковий день, але всі ці бантики, кульки та розваги завтра закінчаться і наші дітки повинні будуть наполегливо вчитись. Добре, що хоч програму для першокласників полегшили. Я сподіваюсь, що ці зміни допоможуть нашим дітям адаптуватись та поступово гармонійно розвиватись», – зазначила Олеся Керецман.

Випускники ж розповідають, що цей рік буде надважливим та надважким. Попереду ЗНО та вступ до вишів, попереду доросле життя. Тому вони хочуть насолодитись цим останній шкільним роком.

Читайте також:
Свято Першого дзвоника відзначили у Мукачівській ЗОШ №1 ім. Пушкіна

 «Я з великою тривогою та ноткою суму ішла сьогодні до школи. Цей рік запам’ятається мені назавжди. Цього року будуть найкращі уроки та перерви, найкращі позашкільні заходи та вечори. Бо це останній рік у школі і ми зробимо все, щоб він також став найкращим у нашому житті», – сказала випускниця Ольга Балог.  

Батьки випускників ж більше звертають увагу на фінансову сторону останнього року навчання у школі.

Реклама

«Цей рік буде виснажливим не лише для дітей, але і для нас. Так повелось, що потрібно подарувати школі та класному керівнику подарунок, організувати святкування випускного, останнього дзвоника, купити сукню, взуття і т. д. Це все лягає на плечі батьків. А це все задоволення не з дешевих, повірте мені.  І це не враховуючи репетиторів, посібники, робочі зошити та іншу літературу», - підкреслила мати одинадцятикласниці Катерина Погуш.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно