Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Торік на Закарпатті зафіксовано 15 випадків, коли молодь віком від 10 до 20 років вчиняла суїцид

Торік на Закарпатті зафіксовано 15 випадків, коли молодь віком від 10 до 20 років вчиняла суїцид

Торік на Закарпатті зафіксовано 15 випадків, коли молодь віком від 10 до 20 років вчиняла суїцид

Чому та як часто закарпатці добровільно позбавляють себе життя, розповіла обласний позаштатний психотерапевт Департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Магдалина Кузьмик.

ВІДЕО ДНЯ

Американські вчені підрахували, що у світі щохвилини стається спроба самогубства. На щастя, більшість з них смертю не закінчується. Утім, за рік у світі стається близько 100 тисяч завершених самогубств.

Експерти-суїцидологи простежують тенденцію до помолодшання суїциду — у близько 70 % випадків з життя йдуть люди віком 20-40 років. Трапляється й таке, що пенсіонери не знають, як далі знайти для себе заняття до душі і вирішують обірвати своє життя.

Реклама

Магдалина Кузьмик пояснює: суїцид – це не лише те, на що ми звертаємо увагу і називаємо самогубством (тобто те, що веде до смерті), бо є й незавершені суїциди (коли людину вдається врятувати).

У зв’язку із загостренням ситуації в країні за 2014 рік на Закарпатті сталося 168 самогубств, торік їх було менше – 158 (15 з них це люди віком 10-20 років).

Реклама

Експерти визначають і так званий пасивний суїцид – те, що веде до смерті не відразу: вживання алкоголю, наркотиків, недбале ставлення до здоров’я. У поліцейських існує навіть окреме поняття “автоцид” – коли людина навмисне не дотримується ПДР, щоб заподіяти собі шкоди.

Причини самогубств різноманітні, але найчастіше біда стається через сімейно-особистісні стосунки (близько 60% випадків). Серед поширених причин самогубств і втрата близької людини (15%), трохи менше – побутові, професіональні контакти (14 %), безробіття та скрутне матеріальне становище найрідше стають причиною суїцидів – всього 4 %.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно