Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ужгородські чиновники перевірили шкільні буфети

Ужгородські чиновники перевірили шкільні буфети
ВІДЕО ДНЯ

Враховуючи звернення батьків дітей, які навчаються в ужгородських школах, відповідно до розпорядження міського голови Ужгорода Богдана Андріїва сьогодні робоча комісія розпочала перевірку навчальних закладів на дотримання вимог організації харчування і торгівлі у буфетах. Зокрема, сьогодні члени комісії відвідали ЗОШ № 12, 15, 8, обидва корпуси ЗОШ №6.

Під керівництвом заступника міського голови Олександра Білака, за участі представників управління правового забезпечення, управління освіти, відділу торгівлі та захисту прав споживачів Ужгородської міської ради, начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби в Ужгороді Людмили Коломієць був проведений огляд асортименту продуктів у буфетах, перевірка складу виробів на наявність консервантів, дотримання норм реалізації товару у відповідності до законодавства, – повідомляє Ужгородська міська рада.

Реклама

Читайте більше: Після резонансного отруєння дівчинки з полиць їдальні ЗОШ №12 зникли чіпси та солодощі

Асортимент буфетної продукції суворо регламентований, затверджений постановою Головного державного санітарного лікаря України. У ході перевірки було виявлено, що у більшості навчальних закладів є порушення дотримання вимог санітарного законодавства. Також зіткнулись із проблемою неналежної організації куточку споживача, де не було чітко зазначено вид товару, ціни та іншу актуальну для споживача інформацію.

Реклама

– Ми комісійно перевіримо всі заклади, де підприємці здійснюють торгівлю продуктами харчування. Хочу наголосити, що така перевірка не є одноразовою, робоча комісія періодично перевірятиме школи. Адже не виключено, що через місяць чи два заборонений товар знову красуватиметься на прилавках шкільних буфетів. За результатами роботи комісії будуть надані висновки, підприємці будуть зобов’язані усунути виявлені недоліки, інакше буде рекомендовано розірвати з ними договір оренди. Керівники навчальних закладів нестимуть персональну відповідальність за дотримання санітарних норм у закладі і щомісяця звітуватимуть про це до управління освіти міської ради», – підкреслив Олександр Павлович.

Нагадаємо, що в ужгородській ЗОШ № 12 дівчинка отруїлась солодощами, які продають у шкільному буфеті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно